Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Multifunkčné tlačiarne s 6-farebným atramentom Claria ET Premium. Široká škála možností bezdrôtového pripojenia a podávania médií. Veľmi nízke prevádzkové náklady a pohodlné používanie bez atramentových kaziet predstavujú praktické riešenie pre celú rodinu

Spoločnosť Epson predstavuje dve nové prvotriedne tlačiarne EcoTank bez atramentových kaziet pre tvorivých nadšencov. Bezdrôtové multifunkčné tlačiarne EcoTank L8160 a L8180 používajú 6-farebné atramenty Epson Claria ET Premium, čím umožňujú tlač úžasných fotografií a dokumentov pri neuveriteľne nízkych prevádzkových nákladoch a sú ideálne pre nadšencov z radov amatérskych fotografov. Zahŕňajú množstvo moderných prvkov pripojenia, ktoré môže využiť celá rodina.

Obe nové tlačiarne sú dodávané s novou 6-farebnou sériou atramentov Epson Claria ET Premium, ktorá umožňuje tlačiť vysoko kvalitné, trvácne fotografie bez okrajov až do veľkosti A4 s modelom L8160 a až A3+ s modelom L8180. Fotografický čierny a nový fotografický šedý atrament uľahčujú tlač detailných, vysoko kontrastných čiernobielych snímok s úžasným tónovaním, zatiaľ čo čierny pigmentový atrament pri tlači obojstranných dokumentov na bežný papier zabezpečuje ostrosť textu. Vďaka tomu sú tieto tlačiarne skvelá voľba pre akúkoľvek tlačovú úlohu vo vašej domácnosti.

Fotografi a tvoriví nadšenci ocenia vysoko flexibilnú manipuláciu s médiami, ktorú tieto dve nové tlačiarne ponúkajú. Vďaka piatim podávačom papiera nebude tlač vašich kreatívnych projektov ničím obmedzená. Nielenže môžete tlačiť priamo na vhodné CD a DVD disky, ale môžete tiež uložiť fotografický papier a papier formátu A4 do dvoch predných zásobníkov. Zabezpečíte tak, že v tlačiarni bude vždy papier a bude pripravená na použitie. Zadný podávač umožňuje tlač na médiá ako je napríklad umelecký papier do formátu A4, alebo až do formátu A3+ s modelom L8180. A v neposlednom rade, zadný priamy podávač papiera umožňuje tlač na médiá až do hrúbky 1,3 mm, dĺžky 2 m a šírky až A4 pri modeli L8160 alebo do šírky A3+ pri modeli L8180.

Tieto nové prvotriedne tlačiarne EcoTank rozširujú oceňovaný rad tlačiarní Epson, ktoré miesto atramentových kaziet disponujú doplniteľnými atramentovými nádržkami a tento rok dosiahli celosvetový predaj 50 miliónov kusov.

Ponúkajú mimoriadne nízke náklady na stránku vďaka inovatívnemu systému dopĺňania atramentu bez kaziet EcoTank. Fľaštičky sa ľahko používajú a pri dopĺňaní atramentu sa netreba obávať neporiadku.

S jednou zostavou fľaštičiek s atramentom je možné na tlačiarňach L8160 a L8180 vytlačiť až 2 300 vysoko kvalitných fotografií1. Tieto fotografie vydržia vo fotoalbume až 300 rokov2. Vďaka technológii Micro Piezo Heat-Free si môžete užívať konzistentnú, vysokorýchlostnú tlač s výrazne nižšou spotrebou energie a menšou potrebou náhradných dielov. To vám pomôže šetriť čas, peniaze i našu planétu!

Pripojenie cez Wi-Fi a tlač či skenovanie odkiaľkoľvek neboli nikdy jednoduchšie – tieto tlačiarne patria medzi prvé tlačiarne EcoTank s aplikáciou Epson Smart Panel. Aplikácia Epson Smart Panel3 premení vaše mobilné zariadenie s operačným systémom iOS alebo Android™4 na riadiacu jednotku tlačiarne, čím uľahčí nastavenie, monitorovanie, tlač, skenovanie a ďalšie činnosti z mobilného zariadenia celej rodine. Vďaka veľkej farebnej dotykovej obrazovke s uhlopriečkou 10,9 cm môžete tiež tlačiť z SD kariet a USB flash diskov. Vďaka kompletnej konektivite Wi-Fi, Wi-Fi Direct a ethernetu môžete tieto tlačiarne ľahko integrovať s existujúcimi zariadeniami vo vašej domácnosti.

Marcel Divín, Branch Office Manager spoločnosti Epson Europe CZ & SK, uviedol: „Tieto tlačiarne sú skvelou novinkou pre fotografov a tvorivých nadšencov. Sú to naše prvé multifunkčné tlačiarne EcoTank ponúkajúce 6-farebné atramenty Claria ET Premium na vysoko kvalitné fotografie a výtvarné projekty na širokej škále médií. Vďaka mimoriadne nízkym prevádzkovým nákladom a flexibilite tlače bez atramentových kaziet sú ideálne na každodennú tlač dokumentov, ktorú môže využiť celá rodina.“

Tlačiarne EcoTank L8160 a L8180 sú k dispozícii už teraz.

Hlavné vlastnostiL8160L8180
FunkcieA4 tlač, A4 kopírovanie, A4 skenovanieA3+ tlač, A4 kopírovanie, A4 skenovanie
Rozlíšenie skenera1 200 dpi1 200 dpi
Farba tlačiarneBielaČierna
Rozmery (š x h x v mm)403 x 369 x 162523 x 379 x 169
Nová 6-farebná séria atramentov s fotografickou čiernou, šedou a CMY. Plus pigmentová čierna na obyčajný papier a výtvarné médiáEpson Claria ET Premium Atrament 1 séria náhradného atramentu = 2 300 fotografií1Epson Claria ET Premium Atrament 1  séria náhradného atramentu = 2 300 fotografií1
Farebný dotykový displej s uhlopriečkou 10,9 cmÁnoáno
Dva predné podávače papieraA4 a fotografieA4 a fotografie
Zadný zásobník pre silnejšie médiáAž do formátu A4Až do formátu A3+
Motorizovaný výstupný zásobníkÁnoáno
Mobilná tlačAplikácia Epson Smart Panel, Apple AirPrint a MopriaAplikácia Epson Smart Panel, Apple AirPrint a Mopria
Wi-Fi, Wi-Fi Direct, ethernet a pripojenie USBÁnoáno
Rýchlosť tlače fotografií (10 x 15 cm)25 sekúnd25 sekúnd
Rýchlosť tlače formátu A4 podľa normy ISO (čierna/farebná)16/12 str./min516/12 str./min5

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.