Biely projektor EB-U50 prichádza s nenápadným dizajnom, jednoduchou inštaláciou a prevádzkou ideálnou do maloobchodného prostredia, galérií aj múzeí. Predstavuje digitálny signálový projektor s jasom 3 600 lúmenov a rozlíšením WUXGA.

Spoločnosť Epson uviedla signálový projektor EB-U50, ktorý predstavuje rozšírenie súčasného radu v tomto sektore. Má nízke celkové náklady na vlastníctvo a vďaka svojmu prívetivému a nenápadnému dizajnu sa stane prirodzenou súčasťou priestoru bez toho, aby rušil návštevníkov svojou technológiou. Na ISE sme ho videli napr. pri podsvietení interaktívneho baru. Pritom sa dá váš obľúbený nápoj vyberať z obrazu prezentovaného priamo na barovom pulte. Obraz vytvára projektor umiestnený nad barovým pultom.

Tento projektor upúta pozornosť publika osvetlením a projekciou prakticky kdekoľvek. Je ideálnym riešením do výkladov, predvádzacích miestností, pre dynamický alebo experimentálny obsah digitálneho umenia, obchodné označovanie, ako dekorácia, na vzdelávacie účely alebo na firemné prezentácie.

EB-U50 ponúka flexibilné upevnenie a projekciu z rôznych uhlov. Je možné ho pripnúť na koľajnicu s osvetlením, upevniť k stropu alebo postaviť na podlahu. Projektorom EB-U50 je možné otáčať nielen horizontálne v uhle 360° a vertikálne v uhle 30°, ale navyše ho je možné taktiež nakláňať tak, aby premietal na výšku.

Projektor je vybavený softvérom Epson Projector Content Manager, s ktorým projektor jednoducho nastavíte aj bez pomoci odborníka. Prehrávanie funguje bez použitia počítača (so zabudovanou Wi-Fi), cez USB disk a je možné ho zmeniť diaľkovým ovládaním. Projektor EB-U50 obsahuje taktiež funkcie na projekciu z viacerých počítačov umožňujúce prekrývať obrysy hrán, zobrazovať škálované snímky, upravovať viac premietaných snímok a synchronizovať prehrávanie.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.