Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Epson, ktorá je známa pre svoju dlhú históriu a špičkové know-how v oblasti tlače, vizuálnej komunikácie, nositeľných a robotických technológií oznámila, že jej stávka na atramentovú technológiu sa vypláca.

V prvom štvrťroku roku 2017 spoločnosť získala 40% európskeho trhu s atramentovými tlačiarňami.

Tento výsledok prichádza v čase, kedy analytici špekulujú o konsolidácii medzi sektormi v dôsledku celkového zmenšovania tlačového trhu, čo je v niektorých prípadoch vysoko cenné a ziskové. Spoločnosť Epson sa zameriava na atramentovú tlač, ktorú považuje za vysoko flexibilnú technológiu a dáva podnikom špecifické výhody, ktoré na trhu neponúka žiadna iná technológia. Spoločnosť Epson očakáva ďalší rast v ostatnom roku 2017 a nasledujúcich rokoch.

Zameranie sa spoločnosti Epson na atramentovú tlač spoločnosti Epson, ktorý bol podporený investíciou vo výške 400 miliónov EUR do nových výrobných závodov v Japonsku a iných trhoch, sa zvýšil o ďalších 185 miliónov EUR. Táto suma je určená na vývoj atramentovej technológie PrecisionCore na ďalšie tri roky. Spoločnosť Epson Workforce Enterprise, ktorá bola spustená na začiatku tohto roka, je navrhnutá pre trh s vysokorýchlostnými atramentovými tlačiarňami, čo podľa IDC sľubuje veľké príjmy.

Marcel Divin, riaditeľ pobočky spoločnosti Epson CZ & SK, hovorí: „Naše zameranie, investície a dôraz na výskum a vývoj sa sústreďuje na technológiu atramentu, pretože jej odolnosť a hodnota zostávajú vysoké. Táto technológia bola v posledných rokoch znovu objavená a potvrdzuje svoju poprednú pozíciu už takmer 70 rokov. Pevne verím, že atramentová technológia bude aj naďalej prinášať zisk spoločnostiam.“

Podľa predpovedí spoločnosti IDC je tento postoj základom stratégie spoločnosti Epson na zvýšenie podielu na trhu v sektore firemnej tlače v regióne EMEA vo výške 38 miliárd EUR.  Phil Sargeant so spoločnosti IDC varuje, že „v momente konsolidácie v rámci odvetvia niektoré značky pravdepodobne zaniknú, takže na danom trhu zostanú rovnako víťazi aj porazení.“ Víťazmi budú tie spoločnosti, ktoré investujú dostatočné zdroje do oblastí, ktoré sú na vzostupe a najúspešnejšie tak súťažia o budúci zdroj príjmu.

IDC tiež odhaduje, že celkový trh s atramentovými technológiami zaznamená v západnej Európe do roku 2020 mieru rastu 10,2% (CAGR). Podľa IDC technológia atramentu bude naďalej konsolidovať svoju pozíciu a zvyšovať podiel na trhu kancelárskych zariadení. Napriek týmto podmienkam spoločnosť Epson zvýšila svoj podiel na trhu v oblasti firemných atramentových tlačiarní z približne 25% v 1. štvrťroku 2015, na 40% v 1. štvrťroku 2017 (navýšenie o 15%).

„Podľa štatistických správ, testov a porovnaní z tohto odvetvia je zrejmé to, v čo sme dlho verili: technológia atramentu prekonáva ďalšie technológie z hľadiska výkonnosti a účinnosti. Tlač zostáva dôležitou súčasťou nášho pracoviska a domova. Spoločnosti, ktoré sa rozhodnú investovať do atramentových technológií môžu dosiahnuť 99% zníženie odpadu, 96% zníženie spotreby energie a 98% zníženie doby údržby a neplánovaných zásahov. Inovácia atramentovej tlače priamo rieši potreby dnešných firiem, a preto na európskom trhu s firemnými tlačiarňami vidíme odklon od laserovej technológie a príklon k atramentovej tlači,“ dodáva Marcel Divín. „Spoločnosti začínajú vďaka tejto technológii pociťovať reálne výhody týkajúce sa financií, životného prostredia a spoločnosti, čo vychádza aj z podielu atramentových tlačiarní na európskom trhu.“

Technológia atramentu preukázala svoju pružnosť aj mimo firemnej tlače v čase meniacich sa potrieb trhu. Transformuje celé segmenty vrátane tlače v oblasti módy a dekoratívneho textilu, balenia, širokoformátovej tlače nápisov a umožňuje malosériovú výrobu pri aktuálnom znižovaní nákladov a odpadov.

Značky: