Prichádza s vynoveným portálom na správu svojich bezpečnostných produktov pre domácnosti.

Aktualizované sú programy ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet SecurityESET Smart Security Premium. Používatelia budú mať odteraz prístup k platforme ESET HOME, ktorá zlučuje doterajšie riešenia a cloudovú správu produktov tejto značky – napríklad Anti‑Theft, Parental Control a Password Manager. Na tomto mieste sa dajú spravovať licencie programov pre Windows aj Android. Okrem iného poskytne pohľad na aktuálny stav jednotlivých zariadení pripojených k tomuto účtu. Takisto navrhne pripojenie zariadení k ESET HOME ak ešte nie sú súčasťou tohto nového rozhrania.

S cieľom efektívne reagovať na požiadavky domácich používateľov a poskytnúť im ochranu na najvyššej úrovni, spoločnosť ESET predstavuje službu LiveGuard, integrovanú do . Funkcia LiveGuard dostupná iba ako súčasť najvyššej verzie programu s názvom ESET Smart Security Premium poskytuje dodatočnú proaktívnu vrstvu ochrany pred doposiaľ neznámymi typmi hrozieb.

Produkty ESET Internet Security a ESET Smart Security Premium sa navyše môžu pochváliť vylepšeniami funkcie Ochrana online platieb. Osobitný dôraz je kladený na bezpečnosť prístupu k webovým kryptopeňaženkám a k stránkam online bankovníctva.

Napokon treba spomenúť, že odteraz je ESET NOD32 Antivirus dostupný zdarma aj pre zariadenia s procesorom ARM64, a to prostredníctvom testovacieho beta kanála.

Novinky edície 2022

  • ESET HOME – Novú platformu je možné používať na správu a zdieľanie licencií s rodinou a priateľmi. Rovnako môžu rodičia prostredníctvom webového portálu v časti Parental Control vzdialene monitorovať online aktivitu svojich detí a kontrolovať čas, ktorý trávia na svojom zariadení.
  • LiveGuard – Nová služba je integrovaná s ESET Smart Security Premium a poskytuje dodatočnú proaktívnu vrstvu ochrany pred doposiaľ neznámymi typmi hrozieb. Vďaka LiveGuard sa používatelia nemusia báť napadnutia malvérom, pretože ten je eliminovaný ešte pred spustením kódu. Táto služba, prispôsobená individuálnym potrebám používateľov, analyzuje podozrivé súbory vrátane dokumentov, skriptov, inštalátorov a spustiteľných súborov v bezpečnom prostredí sandboxu.
  • Vylepšenia ochrany – Ochrana online platieb sa bude môcť odteraz spúšťať automaticky a chrániť tak podporované prehliadače v režime zvýšeného zabezpečenia. Ransomware Shield je obohatený o vylepšené techniky detekcie na základe správania a Exploit Blocker je po novom schopný pokrývať aj ďalšie škodlivé techniky.
  • Password Manager – Pre používateľov ESET Smart Security Premium je dostupný kompletne prepracovaný správca hesiel Password Manager s vylepšeniami pre jednoduchšie používanie a ešte vyššiu bezpečnosť. K dispozícii je vo všetkých známych prehliadačoch vo forme ich rozšírenia a na zariadeniach so systémom Android a iOS aj ako natívna aplikácia. Medzi jeho nové funkcie patrí podpora pre KeePass a Microsoft Authenticator.


Zdroj: ESET

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.