Na kongrese MWC v Barcelone sme boli aj na stánku spoločnosti ESET. Branislav Orlík z ESETu nám predstavil zbrusu novú funkciu Connected Home z aplikácie ESET Mobile Security for Android, ktorá umožňuje priamo z mobilu zistiť, čo všetko sa deje vo vašej domácej sieti.

Zistíte teda všetky tlačiarne, IP kamery, ale aj smartfóny a počítače, ktoré využívajú vašu domácu sieť a takto napr. odhalíte, že sused, ktorému ste prechodne požičal prístup k sieti je stále k vám pripojený. Rovnako vás ESET Mobile Security upozorní na to, že máte slabé heslo na routri (Admin, admin) a tiež na to, že používa staršiu verziu firmware na vašom routri. Postará sa teda, aby vaša sieť bola v poriadku a bez neželaných návštevníkov.

Všetko sme pre vás zachytili na videu, v ktorom sa na detaily programu pýtal Michal Reiter z našej redakcie.

Tento program si môžete aj zadarmo vyskúšať v prémiovej verzii. Tá okrem iného obsahuje aj zámok aplikácií, výkonnú antivírusovú kontrolu a proaktívnu technológiu, ktorá zabráni úniku vašich informácií pri odcudzení telefónu.

App Store

Viac o ESET Mobile Security

Smartfón v bezpečí s ESET Mobile Security

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.