Technológia sa tak stane ešte praktickejšou.

Portál GSMArena informuje, že Google pripravuje novú možnosť, ktorá by už v Androide 13 mohla priniesť jednu z požadovaných funkcií. Tá by umožnila používanie dvoch elektronických SIM kariet, čiže eSIM, v jednom telefóne. To však nie je všetko.

Funkcia s označením Multiple Enabled Profiles (MEP) by mala umožniť v rámci jednej eSIM používanie až dvoch profilov operátorov, na základe čoho by v podstate vznikla “Dual eSIM”. To samozrejme umožní aj jednoduché prepínanie medzi nimi.

Patent spoločnosti Google bol podaný ešte v roku 2020. Už v minulosti sa však objavili správy, že Google túto funkciu pre eSIM testuje na smartfónoch Pixel. 

Pri výhodách pre používateľov to však nekončí. Okrem nich získajú výhody aj výrobcovia smartfónov pri ich dizajnovaní. Tým by riešenie “Dual eSIM” umožnilo odstrániť fyzický slot pre klasické SIM karty, čím by výrobcom vznikol nový priestor pre iný hardvér, napríklad väčšie batérie. 

Aj keď sa zdá, že funkcia by sa mohla objaviť už v Androide 13, nie je viazaná iba na tento systém. V skutočnosti by sa mohla objaviť aj vo Windows alebo iOS.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.