Essential Phone je k dispozícii približne šesť mesiacov. Nebolo vôbec jednoduché ho dostať na trh.

Stretal sa s mnohými problémami, ale dnes už nie je tak ťažké si ho zaobstarať v pekných akciových ponukách. To všetko ale vyvoláva otázku: Koľko zariadení skutočne predali?

Zdá sa, že telefón má na webových stránkach s technológiami pomerne slušnú podporu, ale ako sa to prejavilo na predajoch?

Nemáme síce žiadne oficiálne čísla predajov, ale výskumná firma IDC oznámila, že spoločnosť Essential predala 88 000 smartfónov za prvých šesť mesiacov. Je zrejmé, že tieto čísla sú menej než priaznivé, ale nemôžeme zabudnúť, že Essential je úplne nová spoločnosť.

Nikto neočakával, že Essential bude predávať PH-1 ako Samsung svoje Galaxy, alebo dokonca Google svoje Pixel smartfóny. Je to veľmi závislé od propagácie a aj sociálnom marketingu.

Spoločnosť má v pozadí veľké meno, otca Androidu Andyho Rubina, ale ani to nemusí nutne predávať telefóny. Nikto mimo technologického svete pravdepodobne nevie o Essential Phone.

Najlepšie, čo môže spoločnosť Essential teraz spraviť je aj naďalej zlepšovať svoje zariadenia a budovať dôveru zákazníkov. Essential to bude môcť použiť ako odrazový bod pre svoje nové smartfóny, ktoré sa snáď budú predávať lepšie.

zdroj: phandroid

Prečítajte si aj:

Essential phone oficiálne v predaji. Andy Rubin sľubuje dvojročnú podporu aktualizácií

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.