Andy Rubin, jeden z tvorcov mobilného operačného systému Android, pravdepodobne v najbližšom čase verejne predstaví svoj nový projekt – spoločnosť Essential Products, v ktorej so svojimi ľuďmi pracuje na špičkovom bezrámikovom smartfóne.

Správu zverejnil Bloomberg, podľa ktorého spoločnosť plánuje predstavenie high – end telefónu v druhej polovici tohto roka. Produktové portfólio novej technologickej firmy, zloženej prevažne z bývalých zamestnancov Applu a Googlu, bude zahŕňať okrem mobilných zariadení tiež smart doplnky pre domácnosti. Všetky produkty budú postavené na jednotnej platforme a budú vedieť vzájomne komunikovať.

Essential Products už má podľa zdrojov Bloombergu hotový prototyp chystaného top smartfónu, ktorý sa chystá zabojovať v kategórii top modelov ako iPhone 7, Google Pixel či Samsung Galaxy S7. Malo by ísť skôr o phablet, keďže veľkosť displeja by mala byť nad hranicou 5,5 palcov. Bezrámikový displej bude kovovým rámom spojený so zadnou keramickou stranou. Tá by mala, zrejme po vzore inovatívnych modulov Moto Mods, obsahovať aj magnetický konektor pre použitie rozlične funkčných doplnkových krytov. Samotná výroba má prebiehať v réžii taiwanského Foxconnu, s ktorým už vraj firma rozbehla rokovania.

Zdroj: Engadget