Spoločnosť z roka na rok výrazne vylepšuje fotografické schopnosti svojich vlajkových modelov.

Spoľahlivý zdroj – IceUniverse informuje, že najnovšia generácia modelového radu Mate dostane do výbavy až dva 40 Mpx senzory. Tešiť sa tak môžeme na 40 Mpx RYYB senzor z modelu P30 Pro, ktorý bude dopĺňať druhý 40 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát so 120-stupňovým záberom. Zostava fotoaparátov bude podporovať aj 5× priblíženie, ktoré bude zabezpečovať 8 Mpx fotoaparát.

Hviezdou tohto týždňa bude modelový rad Galaxy Note10 od Samsungu, ktorý si pravdepodobne ponechá rovnaký senzor, aký používa aj séria Galaxy S10. Tento 12 Mpx snímač pravdepodobne nebude stačiť na novinku od Huawei. Otázna bude už iba výsledná kvalita fotografií, pretože megapixely neznamenajú automaticky aj vyššiu kvalitu výsledných fotografií.

Podľa tweetu bude Mate 30 Pro obsahovať 1/1.5″ snímač s clonou f/1.6 – f/1.4. Ultraširokouhlý fotoaparát ponúkne clonu f/1.7.

So smartfónmi série P30 spoločnosť Huawei opäť potvrdila, že hlavne v oblasti fotografie dokáže udržiavať náskok pred ostatnými výrobcami a vyzerá to tak, že aj tento rok bude v tomto trende opäť pokračovať aj s modelom Mate 30 Pro. Smartfón by mal byť dostupný už počas októbra, takže v najbližších týždňoch sa dozvieme o sérii Mate 30 určite viac.

Zdroj: Twitter 1, Twitter 2

Prečítajte si aj:

Huawei Mate 30: Patenty naznačujú použitie špeciálneho ochranného skla a ďalších technológií

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.