Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ako nové spôsoby komunikácie prispievajú k rozdeľovaniu spoločnosti? Prečo vznikajú kognitívne bubliny?

Ako možno zvýšiť zastúpenie marginalizovaných skupín v organizáciách? Odpovede aj na tieto otázky hľadala skupina európskych študentov v rámci Blended Intensive Programmes – nového formátu Erasmus+ mobility. Projekt na Slovensku organizovala Fakulta managementu Univerzity Komenského a  podporila ho spoločnosť EVIDEN Slovakia.

Sme veľmi radi, že sme mohli pomôcť takémuto zaujímavému programu, ktorý spája mladých ľudí naprieč hranicami online ale aj osobne. Umožňuje im získavať nielen nové vedomosti, ale riešením zadaní úroveň svojich znalostí a zručností ešte posúvať,“ hovorí Peter Balco zo spoločnosti EVIDEN Slovakia, ktorý sa podieľal na obsahovej stránke projektu.

Úspešný program

Projekt je v rámci programu Blended Intensive Programmes spoluprácou Fakulty managementu Univerzity Komenského v Bratislave so zahraničnými univerzitami: francúzskou Fakultou ekonomiky a manažmentu na Université de Picardie Jules Verne v Amiens a poľským Sociologickým inštitútom Sliezskej univerzity v Katowiciach.

Ide o pokračovanie prvého, úspešného ročníka BIP, ktoré sa vlani konalo vo francúzskom Amiens.

Témou tohtoročného projektu bola celospoločenská téma „Spoločnou spoluprácou pripravujeme budúcnosť pre všetkých“. Zapojilo sa doň 22 študentov, pričom obsahovú stránku intenzívneho vzdelávania zabezpečili piati pedagógovia: Zuzanna Neuve-Église, Katarzyna Ponikowska, Samba Diop, Frédéric Delaneuville  a Peter Balco.

Témy s presahom

Študenti v rámci projektov diskutovali a riešili zadania, ktoré sa týkali napríklad nových spôsobov komunikácie a tomu, ako prispievajú k segmentácii spoločnosti a vytváraniu kognitívnych bublín.

Diskutovalo sa aj o podpore sociálnych skupín – ako sú mladí ľudia, ženy, či ľudia so zdravotným postihnutím – ktoré sú často v organizáciách nedostatočne zastúpené. Študenti sa zamýšľali, ako riadiť diverzitu ako koncept, ktorý je na vzostupe. Hovorilo sa aj o empatii ako o nástroji na lepšie porozumenie druhých a rozmanitosti, ale rozoberala sa i téma eliminácie sociálnej konkurencie.

Bohatý program

Účastníci programu si na pôde spoločnosti EVIDEN Slovakia, s.r.o vypočuli z úst Barbory Novákovej prezentáciu spoločnosti.

Odborník spoločnosti Peter Balco ich oboznámil s návrhmi a riadením inteligentných nemocníc a do sveta kybernetickej bezpečnosti ich uviedol expert Michal Sekula.

S Jánom Beňadikom z Evidenu zase spoznávali možnosti cloudových riešení a dozvedeli sa, ako funguje veda a výskum v tejto nadnárodnej spoločnosti.

Na pracovnom stretnutí sa diskutovalo aj na tému Rozmanitosť a etiketa v podnikaní s občerstvením Chez Balzac.

Bohatý program zavŕšila prehliadka Bratislavy a degustácia slovenskej kuchyne.

Značky: