Kroky firmy sú logické, no nepotešia mnohých používateľov.

Evernote už pred niekoľkými rokmi prešiel zmenami, ktoré mali dopad na používanie voľnej verzie. Tá bola obľúbená medzi používateľmi a svojimi limitmi mnohým postačovala. Teraz firma Bending Spoons, ktorá vlastní Evernote, utiahla opasok ešte viac. Po novom potvrdila magazínu TechCrunch, že experimentuje s obmedzením počtu poznámok, ktoré si používatelia môžu v bezplatnej verzii vytvoriť.

Hovorí sa o počte 50, čo po nejakej dobe bude predstavovať limit takmer pre každého. Používateľ tejto služby informoval, že sa mu po spustení okna zobrazilo vyskakovacie okno s novým upozornením. Okrem obmedzenia počtu poznámok obsahovalo aj limit na jeden poznámkový blok, ak zostane na verzii zadarmo. Firma sa snaží motivovať používateľov prejsť na predplatenú formu.

V minulosti obmedzila počet zariadení, na ktorých sa dá Evernote spustiť, na dve. To ale znamenalo veľké rozhodovanie či si nainštalujete aplikáciu pre smartfónu, Windows alebo použitie na webe. Všetky prístupy sa počítali. Toto už spôsobovalo vážne limity a obmedzenia. Ak ste sa totiž prihlásili do aplikácie zo smartfónu a používali aj na tablete, na web ste potrebovali ďalší prístup. Ten ste ale nemali a tak bolo treba jedno zo zariadení deaktivovať.

Podľa firmy ide zatiaľ o test s menej ako 1 % používateľmi bezplatných účtov. Na stránke ešte nemajú nové charakteristiky predplatného. Zmeny budú vykonané až po vyhodnotení testu a toho, ako používatelia na pripravované podmienky reagujú. Firmy uvádza, že doterajší používatelia s väčším počtom poznámok, ako je pripravovaný limit 50, nebudú v prezeraní či mazaní poznámok nijako limitovaní.

evernote vyskakovacie okno s upozornenimZdroj: Evernote

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.