EasyPhone EG chce zaujať pozornosť ľahkým ovládaním, kovovým predným panelom na zvyšenú odolnosť telefónu nabíjacím stojančekom s možnosťou vyhľadania strateného telefónu a predovšetkým bezpečnostnými prvkami vrátane lokalizácie polohy.

Jednoduché ovládanie a inteligentná nabíjacia kolíska

EVOLVEO EasyPhone EG predstavuje ľahko ovládateľný tlačidlový telefón. Jednotlivé tlačidlá klávesnice sú oddelené, čo uľahčí písanie SMS správ a zadávanie telefónnych čísel. Inteligentná nabíjacia kolíska umožní po stlačení tlačidla aktivovať vyzváňanie na telefóne. Vďaka tejto funkcii je možné odložený telefón ľahko nájsť.  

Vstavené FM rádio

FM rádio s automatickým ladením staníc a internou anténou nevyžaduje pripojenie slúchadiel. Zvuk sa prehráva vstavaným reproduktorom. Rádio je možné počúvať aj na pozadí pri práci s aplikáciami telefónu. Pri telefonovaní či prichádzajúcom hovore sa rádio automaticky stlmí a po ukončení hovoru opäť začne hrať pôvodnou hlasitosťou.

Fotokontakty a rýchla voľba

Na ľahké volanie je telefón vybavený funkciou Fotokontakty. K ôsmim vybraným kontaktom sa dá doplniť fotografia, ktorá uľahčí identifikáciu volajúceho. Na vyvolanie ponuky fotokontaktov stačí jednoducho stlačiť jedno tlačidlo. Na ďalších osem kontaktov je možné priradiť tlačidlá rýchlej voľby, ktoré odpovedajú číslam 2 až 9.

SOS volanie a SMS núdzová správa s lokalizáciou polohy

Na zadnej strane telefónu sa nachádza SOS tlačidlo. Po jeho stlačení telefón začne automaticky vytáčať predvolené čísla a odošle na nich núdzovú správu vrátane informácie o približnej polohe majiteľa. Polohu je možné na vyžiadanie získať aj zaslaním SMS z inteligentného telefónu. Na určenie polohy telefón využíva mobilnú sieť GSM. Presnosť určenia polohy je tak závislá na hustote pokrytia GSM siete – v mestách je presnosť desiatky až stovky metrov, mimo mesta je presnosť nižšia, to môžu byť až kilometre.

Lokalizácia polohy na telefóne EasyPhoneZdroj: Evolveo
Lokalizácia polohy na telefóne EasyPhone

Bohatá výbava

EVOLVEO EasyPhone EG má výbavu doplnenú o užitočné aplikácie a dobre čitateľný farebný 2,4-palcový displej. Nechýba výkonné svietidlo s vyhradeným tlačidlom na boku telefónu, fotoaparát, hudobný prehrávač s možnosťou prehrávania skladieb uložených na microSDHC karte. Šikovný je kalendár, budík, lupa, kalkulačka a záznamník .


Tlačidlový telefón EVOLVEO EasyPhone EG sa dodáva vo dvoch farebných variantoch (čierna a červená) a je dostupný prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov a taktiež v internetovom obchode.Doporučená koncová cena tlačidlového telefónu EVOLVEO EasyPhone EG je 39 eur vrátane DPH.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.