Technics je firma, ktorá patrí k najlepšie hodnoteným z hľadiska zvuku. Aktuálne prichádza na trh s vlastnými bezdrôtovými true wireless slúchadlami.

Ide o dva nové modely true wireless slúchadiel do uší, EAH-AZ60 a EAH-AZ40. Začiatkom roka 2022 uvedie Technics na trh Ďalšie bezdrôtové slúchadlá EAH-A800.

Technics EAH-AZ60Zdroj: Technics
Technics EAH-AZ60

Konštrukcia slúchadiel EAH-AZ60 a EAH-AY40, za ktorými stojí viac ako 50 rokov skúseností prieniesla prvotriednu kvalitu zvuku. V podstate od značky Technics ani nemožno očakávať nič iné. Tieto slúchadlá sú vybavené zaujímavými akustickými krytmi a sú vybavené pokročilými digitálnymi technológiami. Výsledkom je čistý a prenikavý zvuk.

Špecialitou je technológia JustMyVoice, Sú ňou vybavené oba modely. Táto technológia aktívne rozpoznáva a zachytáva váš hlas a zároveň analyzuje a izoluje okolitý hluk, čo umožňuje čistú hlasovú komunikáciu. Keď sme s nimi telefonovali, protistrana bola prekvapená, aký čistý hlas sme dosiahli pri našom rozhovore.

Ďalej je v prípade modelu EAK-AZ60 špičková technológia potlačenia šumu. Za kvalitou zvuku s vysokým rozlíšením stoja technológie Bluetooth a LDAC. Dohromady poskytujú vynikajúcu kvalitu zvuku a ale aj hovorov.

EAH-AZ60

Základom je akustická komora, harmonizér a 8 mm meniče, výsledkom je bohatý zvuk s hladkými a detailnými akcentmi. Budete počuť každý detail v reprodukovanej hudbe. Akustická komora optimalizuje prúdenie vzduchu, čím vytvára silné basy a zlepšuje zvuk v stredných frekvenciách. Harmonizér generuje hladké výšky, vo vnútri 8 mm dynamického meniča sa nachádza biocelulózová membrána. Tá je pevná a pružná a dosahuje autentický zvuk od nízkych tónov až po plynulé výšky. EAH-AZ60 navyše podporuje kvalitný zvuk vo vysokom rozlíšení.

Konštrukcia EAH-AZ60Zdroj: Technics
Konštrukcia EAH-AZ60

EAH-AZ40

Tento model prichádza s o niečo menším 6 mm dynamickým meničom, ktorý je integrovaný s akustickou komorou a harmonizérom. Ponúka čistý zvuk s pocitom rozsahu a hĺbky a to pri zachovaní malej kompaktnej konštrukcie.

Špičková kvalita hovoru

Pri technológii JustMyVoice sa pomocou špeciálneho mikrofónu rozpoznáva hlas a zistí sa stav, kedy hovoríte. Následne dva mikrofóny MEMS váš hlas zachytávajú a redukujú okolitý hluk pomocou technológie smerového snímania. Výsledkom je nerušený hovor aj v hlučnom prostredí alebo pri práci z domova. V modeli EAH-AZ60 je v oboch slúchadlách umiestnených spolu až osem mikrofónov.

Spracovanie hlasu v EAH-AZ60Zdroj: Technics
Spracovanie hlasu v EAH-AZ60

Redukcia hluku vetra

Vietor je jedným z hlavných faktorov, ktoré ovplyvňujú kvalitu hovoru. Technics preto vybavil nové slúchadlá technológiou redukcie šumu vetra. EAH-AZ60 aj EAH-AZ40 používajú mikrofóny s malými otvormi, ktoré sú umiestnené hlboko vnútri slúchadiel, čím minimalizujú vibrácie prenášané vzduchom a uľahčujú tak odrušenie od vetra.

Potlačenie okolitého hluku

Technológia duálneho hybridného potlačenia hluku pri modeli EAH-AZ60 zachytáva vonkajší hluk aj hluk vnútri slúchadiel. V spojení s digitálnym a analógovým spracovaním vytvára táto kombinácia výbornú kvalitu potlačenia hluku,

Režim prirodzeného prostredia/režim zvýšenej pozornosti

Oba modely sú vybavené možnosťou nastavenia režimu prirodzeného prostredia alebo režimu zvýšenej pozornosti. Režim prirodzeného prostredia zachytáva všetok okolitý hluk, takže môžete počúvať hudbu alebo telefonovať a zároveň venovať svoju pozornosť svojmu okoliu. Režim zvýšenej pozornosti zachytáva zvuky vo frekvenčnom rozsahu ľudského hlasu, takže stále môžete počuť ľudské hlasy v okolí, napríklad hlásenia na letisku alebo hlas člena rodiny. Ostatné hluky však odfiltruje.

Slúchadlá Technics EAH-AZ60 v nabíjacom puzdreZdroj: Technics
Slúchadlá Technics EAH-AZ60 v nabíjacom puzdre

Celodenné pohodlné nosenie

Nový kvapkový tvar intraaurálnych slúchadiel je navrhnutý tak, aby sa čo najviac dotýkal zvukovodu a optimálne zapadol do ucha. Vonkajšia časť slúchadla je tenšia ako pri predchádzajúcich modeloch, čo zabraňuje vypadávaniu.

Oba modely EAH-AZ60 a EAH-AZ40 sa vyznačujú vodoodolnosťou podľa štandardu IPX4 a neohrozí ich ani striekajúca voda z akéhokoľvek smeru.

Model EAH-AZ60 so zapnutým systémom potlačenia hluku vydrží na prehrávať hudbu 4,5 hodinu, bez neho po pol hodinu dlhšie. Nabíjacie a prenosné puzdro umožňuje dva kratá doplna nabiť slúchadlá a predĺžiť tak dobu prevádzky na batériu. Nabíjanie slúchadiel trvá asi 2 hodiny, puzdro sa nabíja 2,5 hodiny.

Obsah dodávky EAH-AZ60Zdroj: Technics
Obsah dodávky EAH-AZ60

Výber farieb pre každý štýl

Slúchadlá sa stanú doplnkom do práce, cvičenie, cestovanie a relaxáciu. Vybrať si môžete z rôznych farieb oboch modelov. Model EAH-AZ60 je k dispozícii v striebornej a čiernej farbe, zatiaľ čo EAH-AZ40 sa dá kúpiť v striebornej, čiernej a ružovozlatej farbe.

Efektná ružovozlatá farba EAH-AZ40Zdroj: Technics
Efektná ružovozlatá farba EAH-AZ40

Ceny

Oba modely sú už na trhu a slúchadlá EAH-A60 sú v cene 229 eur, zatiaľ čo model EAH-A40 je za 149 eur. Podľa našich skúšok ide v prípade EAH-A60 skutočne o kvalitné slúchadlá a na prvé použitie zaznamená rozdiel pri telefonovaní s ich pomocou. Sú kvalitné spracované, nabíjanie je možné len pomocou nabíjacieho puzdra a USB-C nabíjačky (nabíjací adaptér nie je súčasťou dodávky).

Zdroje: Technics, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.