A je to tu, vyskúšali sme si hodinky Apple Watch Series 2, ako znie ich oficiálny názov. Na pohľad síce vyzerajú podobne ako prvá verzia, ale prinášajú podstatné vylepšenia – sú oveľa odolnejšie, môžete s nimi plávať, pri ponorení odolajú do hĺbky 50 metrov a majú zabudovaný GPS prijímač.

Hodinky Apple Watch 2 sú tiež výkonnejšie, vo výbave majú nový dvojjadrový procesor Apple S2. Kvalitnejší je aj displej, ten je dvakrát jasnejší. Výdrž na batériu je 18 hodín (podľa výrobcu), v reálnej praxi treba hodinky nabíjať každý večer, ale cez deň vám vydržia. Samotná batéria má o 35 % vyššiu kapacitu ako to bolo v pôvodnej sérii 1. Kvôli GPS prijímaču je však o niečo vyššia spotreba, preto je reálna výdrž totožná ako v prípade pôvodnej verzie.

My sme hodinky kúpili v Apple Store v New Yorku a treba povedať, že na ich kúpu musíte mať šťastie. Je totiž o ne veľký záujem, musíte si ich rezervovať o polnoci pacifickeho času cez internet (v NYC je vtedy 3 hodiny ráno).

Bez rezervácie kúpite len hodiny v novom keramickom vyhotovení v cene okolo 1300 USD. Tiež sa tu nájdu hodinky Stainless Steel Case s najdrahším remienkom Link Bracelet v cene 999 USD.

Hodinky Silver Aluminium Case s nylonovým remienkom a 42 mm ciferníkom stáli 399 USD bez dane a ďalších poplatkov, aktuálne ich používame v Bratislave.

Viac o téme Apple Watch 2

VIDEO: Apple vylepšil svoje hodinky. Apple Watch 2 sú výkonnejšie a s GPS modulom. Poznáme výdrž na batériu (doplnené)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.