Používatelia ich nájdu vo viacerých aplikáciách.

Dobrou správou pre používateľov systému Android je, že Google sa rozhodol sprístupniť viaceré šikovné funkcie zo smartfónov Pixel aj pre ďalšie Android zariadenia. Táto stratégia spoločnosti je známe už z minulosti.

Do zariadení od Androidu 6 prichádza napríklad možnosť uzamknúť priečinok aplikácie Fotky Google, čo umožňuje vytvoriť priestor chránený prístupovým kódom. Táto funkcia tak dokáže bezpečne oddeliť vybrané fotografie od ostatných.

Do systému Android 11 a novšieho sa dostáva pre klávesnicu Gboard funkcia Smart Compose. Počas písania textu sa zobrazia návrhy na dokončenie správ, čím je možné ušetriť čas. Novou je aj funkcia Heads Up (Hlavy hore), ktorá má počas chôdze zabrániť úrazom z nepozornosti. Funkcia je k dispozícii prostredníctvom služby Digital Wellbeing na všetkých zariadeniach od Androidu 9.

Novinky dostupné pre všetky Android zariadenia: 

Google Asistent má teraz centrálne centrum pre Pripomienky. Funkcia Zdieľanie v blízkosti dostáva veľmi potrebné ovládanie súkromia, ktoré umožní nastaviť 3 úrovne viditeľnosti – nikto, kontakty alebo pre všetkých. 

Gboard získava aj šikovnú možnosť navrhovania automatického vkladania adries, telefónnych čísel, webových odkazov a dokonca aj snímok obrazovky. Na jeseň pribudne viac ako 1 500 nových nálepiek Emoji Kitchen. 

Pokiaľ používate Android TV, v telefóne nájdete aj integrované funkcie diaľkového ovládania.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.