Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 50. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Telekom: Magio TV dostala nové exkluzívne TV kanály, ktoré sú zadarmo a bez reklám

Služba Magio TV od Telekomu dostala vianočnú extra porciu televízneho obsahu zadarmo a bez reklám. Dostupný je pre zákazníkov Telekom paušálov, Magio Internetu, Predplatenky a Magio Televízie prostredníctvom aplikácie Magio TV.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Ako si vybrať ten správny televízor? Tieto parametre zvážte

Aj napriek veľkému výberu televízorov v tomto roku sa však dá siahnuť po takom, ktorý vám bude slúžiť aj počas najbližších rokov. Televízor predsa nie je niečo, čo by sme v domácnosti menili každý rok, preto keď sa rozhodneme už nejaký kúpiť, snažíme sa vybrať si taký, ktorý nám bude vyhovovať dlhšiu dobu. Vždy sa pritom treba ohliadať po základných parametroch, ktoré sa nemenia, no štandardy sa neustále zvyšujú.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Android 13 a 14 obsahuje závažnú chybu v aplikácii Mapy

Bezpečnostný výskumník našiel vo verziách Android 13 a 14 chybu, ktorá umožní obísť uzamknutú obrazovku a sprístupniť niektoré údaje používateľa. Na chybu upozornil bezpečnostný expert Jose Rodrigues, ktorý ukázal postup, ako sa dá dostať k niektorým údajom v systéme. Ide napríklad o fotografie, kontakty, históriu prehliadania či ďalšie údaje. Potrebuje na to mať zariadenie používateľa vo svojich rukách.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Shelly: inteligentná domácnosť s jednoduchou inštaláciou, čo funguje na prvé zapojenie

Funguje bez HUB-u a bez Cloudu, len s Wi-Fi. Na jeho funkciu nemusíte inštalovať nejakú centrálu, vo väčšine prípadov nemusíte zavádzať nové káble a podstatné prvky sa dajú dať na miesta, ktoré už vo svojej domácnosti máte. Je to ideálne riešenie pre prípady, keď už svoju domácnosť máte vybudovanú, ale teraz do nej chcete dodatočne nainštalovať inteligenciu a chcete, aby to bolo čo najjednoduchšie. Vtedy chcete Shelly.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Samsung pracuje na menšom Galaxy S Ultra

Hoci zverejnená správa vyvoláva viac otázok ako odpovedí, tak je potrebné poznamenať, že pripravovaná zmena dizajnu nie je vôbec prekvapujúca. Aj spoločnosť Apple dizajn svojich telefónov obmieňa veľmi opatrne, pričom zásadné zmeny aplikuje približne v 5-ročných cykloch. Podobný prípad sa teraz očakáva aj pri smartfónoch spoločnosti Samsung. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Peňaženka Google pre Wear OS získava dôležitú funkciu

Hodinky so systémom Wear OS sú čoraz prepracovanejšie. Okrem základných funkcií sa do hodiniek s týmto systémom dostávajú aj vyhradené aplikácie, ako napríklad Gmail alebo WhatsApp. Pokiaľ však v hodinkách na bezkontaktné platby používate Peňaženku Google, tak pravdepodobne nielen vám v tejto aplikácii doteraz chýbala prítomnosť vernostných kariet.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: