Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nedostatok ľudských zdrojov,  legislatívny tlak a nevyhnutnosť ochrániť podnikanie v digitálnom priestore vytvárajú nové modely spolupráce v kybernetickej a informačnej bezpečnosti.

Požiadavky v kyberbezpečnosti v súkromnom aj štátnom sektore rastú rýchlejšie ako personálne a finančné kapacity. Chýbajú najmä skúsení experti a zdieľanie skúseností.

Spoločnosť IstroSec sa špecializuje na expertné bezpečnostné služby a vývoj riešení v kybernetickej a informačnej bezpečnosti pre firmy a organizácie všetkej veľkosti. Slovenský tím profesionálov sa etabloval v štátoch Európskej únie a Spojených štátoch amerických a teraz štandardizuje služby do balíkovej ponuky. Prvým distribútorom služieb IstroSec sa stala spoločnosť SecTec.

Balíky služieb IstroSec reflektujú aktuálne legislatívne požiadavky kybernetickej a informačnej bezpečnosti, špecializujú sa na riešenie incidentov, bezpečnostného monitoringu, špecifických spravodajských služieb a testovania odolnosti organizácií. Táto kombinácia znalostí certifikovaného tímu je výnimočná aj na globálnom trhu.  „Dvadsať rokov skúseností urobilo z IstroSecu prémiového dodávateľa a nastal čas podeliť sa,“ uviedol Miroslav Brvnišťan, CEO v IstroSecu.

Systémoví integrátori a dodávatelia kyberbezpečnostných služieb budú môcť doplniť portfólio podľa potrieb zákazníkov a zachovať tak integritu servisu a vysokú efektívnosť. V súčasnosti je najviac požiadaviek na realizáciu taktických cvičení, bezpečnostný dohľad, forenzné analýzy, reakcií na incidenty, vyjednávanie s útočníkmi a penetračné testovanie.

SecTec, distribútor s pridanou hodnotou zameraný na kybernetickú bezpečnosť, vstupuje do spolupráce s vysokým očakávaním: „Nová strategická spolupráca so spoločnosťou IstroSec je ďalším krokom v rozširovaní bezpečnostných riešení pre slovenský trh. Naším cieľom je ponúkať iba top riešenia od vybraných výrobcov v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Spolupráca so spoločnosťou IstroSec ide ruka v ruke s touto filozofiou a verím, že prispeje k lepšiemu zabezpečeniu našich zákazníkov,“ uviedol Marek Král, CEO spoločnosti SecTec.

Tento obchodný model  je súčasťou inovovanej stratégie IstroSecu, ktorý bude služby poskytovať výhradne prostredníctvom partnerského kanálu. „Chceme, aby systémoví integrátori, IT dodávatelia a poskytovatelia služieb kybernetickej bezpečnosti jasne vnímali, že v tejto fáze vývoja trhu prestávame byť konkurencia, ale stávame sa partnermi s odbornými znalosťami a riešeniami, ktorými môžu rozšíriť a obohatiť vlastnú ponuku bezpečnostných služieb,“ akcentuje Roman Čupka, riaditeľ pre stratégiu a obchod v IstroSecu.

Spoločnosť SecTec podporí rozšírenie služieb spoločnosti IstroSec prostredníctvom siete kvalifikovaných partnerov. „Táto dohoda prinesie našim partnerom a zákazníkom prístup k špičkovým bezpečnostným službám a komplexným riešeniam, čo predstavuje ďalší benefit pre celý slovenský IT trh,“ dodal M. Král.

Ponuka balíkov na báze predplatného umožní využívať expertízu IstroSecu jednoduchým spôsobom – bez potreby budovania interných kapacít a presne podľa požiadaviek a potrieb koncových zákazníkov. „Partnerom tak pomôžeme flexibilne riešiť nedostatok expertných odborníkov na špecifické oblasti kybernetickej bezpečnosti,“ dodáva R. Čupka.

Slovensko je prvou krajinou, kde IstroSec uvádza nový obchodný model s účasťou distribútora a plánuje ďalšiu expanziu. „Na trhoch Európskej únie a v Spojených štátoch amerických už teraz poskytujeme všetky služby cez náš partnerský kanál. Dochádza tak k štandardizácii a automatizácii služieb, čo umožní zvýšenie bezpečnosti v digitálnom priestore i v rámci náročných legislatívnych požiadaviek,“ plánuje M. Brvnišťan.

Istrosec sa špecializuje na poskytovanie pokročilých služieb a vývoj softvéru v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Firma sa zameriava na riešenie kybernetických incidentov, ochranu organizácií pred bezpečnostnými hrozbami a poskytovanie komplexných služieb, ako sú bezpečnostný dohľad, školenia a cvičenia, testovanie odolnosti organizácií či forenzné analýzy.

www.istrosec.com

SecTec, a.s., je distribútor s pridanou hodnotou pôsobiaci na slovenskom IT trhu, pravidelne rozširujúci svoje portfólio o špičkové riešenia v oblasti kybernetickej bezpečnosti. SecTec so svojimi dlhoročnými skúsenosťami a technickým know-how na vysokej úrovni v oblasti kybernetickej bezpečnosti ponúka svojim partnerom nielen produkty, ale aj odbornú podporu, osobný prístup a kvalitné služby. V portfóliu spoločnosti nájdete najnovšie technologické riešenia od popredných svetových výrobcov.

www.sectec.sk

Značky: