Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Kia Corporation dnes predstavila súbor videoklipov, ktorými má upútať na očakávaný model Kia EV9, špeciálne plne elektrické SUV značky. Vlajková loď SUV, Kia EV9, má urýchliť transformáciu spoločnosti na poskytovateľa trvalo udržateľných riešení mobility v ére elektrifikácie.

Video s ukážkou Kia EV9, ktoré je dostupné na

https://www.kia.com/sk/nove-auta/ev9/odhalenie/

predstavuje siluetu vlajkového modelu SUV s výrazným predkom a elegantným povrchom karosérie. Výrazné svetelné vzory vytvorené prednými a zadnými svetlami dopĺňajú odvážnu identitu EV9.

Videoklipy tiež znázorňujú jedinečnú kombináciu elegantného dizajnu ako aj sebavedomej a asertívnej geometrie modelu Kia EV9.

Názov, EV9, pochádza z nomenklatúry EV značky Kia, ktorá spája predponu „EV“ (elektrické vozidlo) s číslom „9“ (deväť), čo predstavuje segment modelu v rade elektrických vozidiel Kia.

Rovnako ako Kia EV6, aj Kia EV9 je postavená na špeciálnej batériovej platforme elektromobilov Electric Global Modular Platform (E-GMP).

Kia úplne odhalí dizajn exteriéru aj interiéru v polovici marca a kompletné informácie o vozidle budú zverejnené počas svetovej premiéry modelu Kia EV9 koncom marca.

Značky: