V najnovšom oznámení pre vývojárov dnes Facebook oznámil spoluprácu s Unity a vytváranie novej platformy na distribúciu PC hier.

Facebook vyvíja úplne novú platformu na distribúciu hier, ktorá bude plne podporovať Unity 5.4 a vyššie verzie. Zároveň Unity pridáva natívnu podporu pre Facebook platformu. Z tlačového vyhlásenia:

„Unity a Facebook spájajú sily aby do Unity pridali nové funkcie na uľahčenie procesu pre exportovanie a publikovanie hier na Facebook. Umožní to Unity vývojárom rýchlo dostať svoje hry k 650 miliónom aktívnych hráčov Facebookových hier (pozn. red. hrajú aspoň raz za mesiac) – k masívnej a angažovanej komunite, ktorá umožnila Facebooku vyplatiť len vývojárom webových hier vyše 2,5 miliardy dolárov za rok 2015.“

unity logo_nowat

Vývojári majú možnosť sa do 31. augusta zaregistrovať do „zatvoreného“ alfa testu nových funkcií v Unity. Vybraní vývojári dostanú okamžitý prístup k novým funkciám. Skupina vybraných vývojárov sa bude postupne rozširovať.

Vyzerá to tak, že Facebook chce konkurovať Steamu a podobným platformám (Uplay, Origin, atď.). Nepochybne majú veľkú základňu užívateľov a plánujú osloviť nie len „casual“ hráčov, ale aj „hardcore“ hráčske publikum. Najväčšou výhodou Facebooku je nepochybne množstvo informácií o užívateľoch, vďaka ktorým budú vedieť presnejšie cieliť reklamu, ale majú aj cenné skúsenosti s publikovaním hier na Oculus Store.

Autor: Pavol Ondruška

Značky: