Komunikácia s ľuďmi, ktorých nemáte na FB medzi priateľmi, bola vždy komplikovaná. To sa má zmeniť.

Facebook testuje novú funkciu chat ID. Tá je momentálne dostupná v Amerike, UK, Francúzsku a Indii a jej cieľom je zjednodušiť interakciu s cudzími ľuďmi. Dnes, ak vám napíše používateľ, ktorý nie je vašim priateľom na sociálnej sieti, sa daná správa presunie do priečinka Ostatné. Messenger ani Facebook vás na správu neupozorní, takže ju v mnohých prípadoch prehliadnete.

Chat ID má zmeniť spôsob, akým Messenger spracováva správy od cudzincov. Správa by sa vám mala zobraziť v zozname chatov, pričom priamo v rozhraní konverzácie bude uvedené, že používateľ nie je vašim priateľom na Facebooku a jeho krátka charakteristika – čo robí, kde býva atď. Facebook pre tento účel využíva iba tie informácie, ktoré sú verejne dostupné. Z pohľadu používateľa však odpadá nutnosť manuálne si prezerať profil danej osoby.

Messenger rovnakým spôsobom informuje aj o osobe, ktorú síce máte na Facebooku medzi priateľmi, ale ešte ste s ňou prostredníctvom sociálnej siete nekomunikovali.

Príklad informácií, ktoré vám chat ID poskytne

Príklad informácií, ktoré vám chat ID poskytne

Zdroj: TechCrunch

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit