Po Cambridge Analytica je to druhý veľký škandál v tomto roku.

Ešte pár dní dozadu sa mohlo zdať, že Facebook nejakým zázrakom prekonal tento rok bez vážnej ujmy. V priebehu roka sa objavilo viacero problémov, ktoré mohli vážne ohroziť popularitu sociálnej siete. Facebook totiž celé roky poskytoval množstvo citlivých údajov o používateľoch najrôznejším firmám. Teraz prichádza ďalší škandál, ktorý môže byť oveľa horší. 

Netflix a Spotify mohli dlhodobo čítať správy používateľov Facebooku. Okrem toho mohli tiež správy písať či vymazávať. Obidve spoločnosti síce tvrdia, že funkciu nikdy nezneužili, Netflix dokonca tvrdí, že o takejto možnosti ani nevedel, no je len na nás či im veríme alebo nie. Posledný rok nás totiž naučil byť trocha skeptický voči takýmto veciam.

V obidvoch prípadoch bolo však nevyhnutné prvotne toto povolenie daným aplikáciám dať. V minulosti sa objavili aj služby ako Microsoft Bing, ktoré získali informácie o používateľoch bez akéhokoľvek súhlasu. Neostáva nám, teda nič iné, než dúfať, že štáty si opäť predvolajú Zuckerberga na koberček a zistia, prečo sa toto vlastne dialo. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Dostal sa vám niekto do Facebooku? Odhláste sa zo všetkých zariadení

Značky: