Sociálna sieť chce konkurovať službám typu Pocket.

Pokiaľ si potrebujete ukladať zaujímavé internetové odkazy na neskôr a nechcete pre tento účel využívať záložky, možnože oceníte nové rozšírenie od Facebooku. Nazýva sa Save to Facebook a ako už názov napovedá, aktuálnu webovú stránku uloží do vášho účtu, do zoznamu Uložené.

Doteraz ste si mohli do Facebooku ukladať iba odkazy, ktoré ste našli priamo na sociálnej sieti. Nové rozšírenie však rozširuje využitie tejto funkcie, takže sa z Facebooku môže stať primárne úložisko vašich uložených / odložených odkazov. Podobnú funkciu nedávno sprístupnil aj Google. Save to Google však nefunguje na mobilných zariadeniach.

Aj Facebook aj Google spomenutou funkciou konkurujú službám typu Pocket. Tá však prináša pridanú hodnotu, ako je napr. ukladanie článkov pre offline čítanie atď.

Mimochodom, hoci je Save to Facebook rozšírenie pre prehliadač Chrome, môžete ho používať aj v Opere. Najskôr si však musíte nainštalovať toto rozšírenie pre Operu.

Zdroj: The Next Web

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit