The Wall Street Journal nedávno zverejnil správu, v ktorej zakladateľ Facebooku tvrdí, že spoločnosť Apple by mala byť intenzívnejšie kontrolovaná, rovnako ako FB. 

Podľa tvrdení denníku The Wall Street Journal (ďalej „TWSJ“) Mark Zuckerberg veľmi často komunikuje s Trumpovým hlavným poradcom – Jaredom Kushnerom, pričom niekoľkokrát komunikoval aj priamo s prezidentom USA, Donaldom Trumpom. Ako už iste viete, nielen sociálna sieť Facebook čelí antimonopolnému vyšetrovaniu. Na základe tohoto faktu sa zakladateľ FB stále viac zameriava na politické vzťahy, ktoré považuje za veľmi prospešné. Podľa TWSJ chce Mark Zuckerberg chrániť svoju spoločnosť pred nekompromisným tlakom, ktorému je vystavená kvôli prístupu k súkromiu/dátam používateľov, ale aj kvôli boju proti šíreniu hoaxov a konšpiračných teórií.

Facebook vs. Apple

Facebook vs. Apple

Nadväzovanie vzťahov s politickými predstaviteľmi, osobnosťami z médií, aktivistami a pod. je pre Facebook v tejto situácii veľmi dôležité. Môže ísť o jeden zo spôsobov, ako si udržať prvenstvo na poli sociálnych sietí. S najvyššími predstaviteľmi USA (Trump, Kushner alebo minister financií – Mnuchin) preberal Mark Zuckerberg aj sociálne siete ako WhatsApp a TikTok, resp. ich budúcnosť v USA.

Čo to má spoločné s Applom? Zuckerberg sa sťažuje aj na to (v poslednej dobe pôsobí ako veľký bojovník za jednotné práva 🙂 ), že Apple nie je ani zďaleka pod takou kontrolou ako jeho Facebook, a to aj napriek tomu, že má jablčná spoločnosť vlastný operačný systém, ktorý využíva obrovské percento amerických občanov. Taktiež sa posťažoval na nový iOS 14 ­– hlavne kvôli zmenám, ktoré sú zamerané na reklamu a sledovanie (unikajú Markovi cenné údaje používateľov a následne nemalé peniaze?). Ak tieto spoločnosti sledujete podrobnejšie, tak vám iste neuniklo, že rovnako ako Facebook sa aj Apple ocitol pred antimonopolným úradom v USA.

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Facebook: Ako kontrolovať príspevky s vašou menovkou ešte predtým, než budú zobrazené na vašej časovej osi?

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE