Služby od spoločnosti Meta evidujú masívny výpadok.

Doplnené 5.3.2024 o 18:07: Meta odstránila problém a jej služby opäť fungujú.

Nedá sa vám prihlásiť do Facebooku a zo zariadení vás odhlásilo? Alebo vám nefunguje Instagram? Nie ste v tom sami. Pred niekoľkými minútami zaznamenali služby od spoločnosti Meta masívny výpadok. Používatelia, ktorí boli prihlásení do Facebooku v rôznych zariadeniach zaznamenali chybovú hlášku „Relácia vypršala. Prihláste sa znovu. Vo webovej verzii Facebooku sa zasa účty automaticky odhlásili a pri vyplnení hesla informujú, že je nesprávne. Opätovný pokus prihlásenia sa do služby nie je možný.

Niektorí používatelia taktiež hlásia problém s využívaním aplikácie, ktorá je prázdna, zobrazuje len chybovú hlášku, no odhlásenie neprebehlo.

Facebook má výpadokZdroj: TOUCHIT
Facebook má výpadok

Rovnaký problém však nastal aj v Messengeri, z ktorého používateľov odhlásilo ako v aplikácii pre smartfóny, tak aj v aplikácii pre počítače. Komunikácia je teda teraz v rámci celého Facebooku nedostupná, pričom aj služba Downdetector eviduje aktuálne viac ako 500 000 hlásení nedostupnosti Facebooku a približne 12 000 hlásení nedostupnosti Messengeru.

Messenger má výpadokZdroj: TOUCHIT
Messenger má výpadok

Podobný problém aktuálne evidujeme aj v Instagrame. V mobilnej aplikácii nie je možné načítavať nové príspevky, nástenka s nimi sa neobnovuje. Správy síce môžete odosielať, no príjemcom sa nedoručujú. Problém je aj s notifikáciami, ktoré nejdú načítať vôbec.

Instagram má výpadokZdroj: TOUCHIT
Instagram má výpadok

K výpadku sa vyjadril aj riaditeľ komunikácie spoločnosti Meta, ktorý uviedol, že problém registrujú a pracujú na jeho náprave.

Služby spoločnosti Meta sú teda aktuálne nedostupné a nie je známe, ako dlho tento výpadok potrvá. Dobrou správou však je, že WhatsApp funguje naďalej a komunikácia v tejto službe nie je žiadnym spôsobom narušená výpadkom.

Aj keď vás teda tento výpadok mohol zaskočiť a mierne vystrašiť, tak nie je dôvod na paniku. Obnovenie služieb pravdepodobne nebude trvať dlho. Zatiaľ si však môžete užiť chvíľku bez sociálnych sietí a relaxovať.

Zdroj: vlastné, X (@andymstone)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.