WhatsApp sprístupňuje funkciu vyhľadávania správ podľa dátumu už aj medzi používateľov.

Komunikačná platforma WhatsApp patrí medzi najvyužívanejšie služby na textovú či hlasovú komunikáciu na trhu. Táto služba spadá pod spoločnosť Meta, ktorá stojí napríklad za takým Facebookom, Messengerom či Instagramom a ďalšími službami. Práve funkcie WhatsAppu však získavajú najväčšiu pozornosť, nakoľko služba sa neustále vylepšuje a s novou funkciou prichádza aj teraz.

Vyhľadávanie správ tak už nebude také komplikované ako v minulosti. Ešte nedávno, ak ste si chceli dohľadať konkrétnu správu, museli ste manuálne prechádzať do obdobia, kedy bola odoslaná. Možnosťou však bolo vyhľadať aj konkrétne kľúčové slovo, ktoré sa v správe nachádzalo. Teraz to ale bude inak.

WhatsApp umožní vyhľadanie správ podľa dátumu

Vyhľadávanie správ podľa dátumu značne uľahčí používanie platformy WhatsApp. Vďaka tomu sa jednoducho budete vedieť dostať napríklad k adrese, ktorú vám kamarát poslal ako miesto stretnutia, no túto informáciu ste obdržali napríklad pred mesiacom. Už si tak nebudete musieť spomínať na kľúčové slová, no jednoducho do služby zadáte vyhľadanie správy s približným dátumom odoslania, resp. jej dátumom prijatia.

Nová funkcia je už dostupná aj pre prvých používateľov a vyskúšať si ju môžete pravdepodobne aj vy. WhatsApp túto možnosť vypúšťa medzi používateľov postupne, no veľká časť ľudí, ktorí využívajú túto službu, hlási, že už majú novinku dostupnú. Vyskúšať to teda môžete už aj vy a zistiť tak, či máte možnosť vyhľadania správy podľa dátumu dostupnú.

Vyhľadanie WhatsApp správy podľa dátumuZdroj: TOUCHIT
Vyhľadanie WhatsApp správy podľa dátumu

K novej možnosti sa dostanete štandardným postupom, v pravom hornom rohu konverzácie klepnete na tri bodky a zvolíte možnosť hľadať. V riadku na písanie kľúčového slova však na pravej strane narazíte na kalendár, v ktorom si po rozkliknutí môžete zvoliť približný dátum odoslania správy.

Zdroj: andro4all.com, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.