Jedná sa o jeden z ďalších krokov, ktorým chce Facebook zvýšiť kontrolu používateľa nad obsahom, ktorý sa ho dotýka. Funkcia je v EÚ a Kanade aktuálne nedostupná pre legislatívu o ochrane osobných údajov.

Facebook chce pomocou tejto novinky, ktorá je už aktuálne dostupná, pomôcť používateľom kontrolovať fotografie, na ktorých sa nachádzajú, no nie sú označení. Ak niekto nahrá fotografiu na sieť, tak Facebook automaticky upozorní všetkých, ktorých na fotografii rozoznal. Netýka sa to prípadov, keď používateľ osobu nemá v priateľoch a fotografiu zverejňuje súkromne.

Spoločnosť tvrdí, že touto funkciou chce pomôcť používateľom v tom, aby mali lepšie kontrolu nad obsahom, ktorý sa ich bytostne týka. Nechce teda využívať funkciu na reklamné účely. Otázkou však je, či by takýmto tvrdením presvedčil Európsku úniu, aby funkciu povolila.

V súčasnej dobe máme na Slovensku možnosť sa dozvedieť o fotografiách, na ktorých sa nachádzame, len keď nás niekto označí, prípadne, keď fotografiu náhodne nájdeme. Dôležité je však aj to, že každý používateľ si môže nastaviť kontrolu nad označeniami vo svojom účte. Viete tak zabrániť zobrazeniu príspevkov na vašej časovej osi, prípadne keď vás niekto označí, tak viete vyžadovať potvrdenie každého takéhoto označenia.

Zdroj: TechCrunch