Je až priam neuveriteľné, koľko sa toho v poslednej dobe na Facebook valí.

Pravdepodobne ste už niekedy nahrali video na Facebook. Pokiaľ ste si mysleli, že vymazaním krátko po nahratí sa odstránilo zo serverov Facebooku, ste na omyle. Na serveroch sa mohlo dokonca vytvoriť aj niekoľko kópií vášho videa aj keď nebolo publikované.

Odhalenie tejto chyby sa udialo po tom, čo si používateľ stiahol svoju aktivitu na Facebooku a našiel medzi položkami aj koncepty videí, ktoré neboli zverejnené. Podľa očakávania mali byť zlikvidované Facebookom, čo sa ale neudialo. Celý problém pravdepodobne spadá do obdobia niekoľkých rokov dozadu, kedy boli videá nahrávané na Facebook pomocou starej metódy cez webový prehliadač.

Spoločnosť dnes vydala oficiálne ospravedlnenie týkajúcu sa celej tejto záležitosti a uviedla, že vinník, ktorý znemožnil vymazanie videí, bola CHYBA“ v systéme. Toto vyhlásenie ale uisťuje používateľov, že spoločnosť je v procese trvalého odstránenia videí, ktoré mali byť predtým zlikvidované. No, uvidíme.

Hovorca ďalej dodal, že vyradený obsah (aj keď bol stále na serveroch) nebol v žiadnom prípade verejne zdieľaný a prístupný.

Táto informácia len prilieva olej do ohňa po nedávnych škandalóznych zisteniach, kedy sa 50 miliónov používateľov Facebooku stalo obeťou masívneho úniku informácií z Facebooku. Aj na základe tohto škandálu si používatelia sťahovali svoje dátové archívy, aby zistili, čo o nich vlastne Facebook celé roky zhromažďoval.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Ako na to: Ako si nastaviť Facebook, aby o vás zdieľal čo najmenej informácií?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.