Facebook po prvý krát aktivoval na území USA svoju funkciu “Safety Check”. Stalo sa tak v nedeľu po masakre v americkom meste Orlando, kde zomrelo 50 ľudí. 

Funkcia Safety Check, ktorá bola po prvý krát predstavená v októbri 2014 umožňuje Facebooku informovať svojich používateľov o potenciálnom nebezpečenstve alebo prírodnej katastrofe, ak sa nachádzajú v príslušnej oblasti.

„Keď som sa ráno zobudil, zdrvila ma správa o streľbe v Orlande. Bolo treba konať“ – povedal Mark Zuckerberg, šéf Facebooku.

Strelec pritom zastrelil 50 ľudí a ďalších zranil v gay nočnom klube v Orlande a bola to zatiaľ najväčšia masová vražda v histórii USA.

Polícia pritom zneškodnila strelca priamo v tomto nočnom klube. Šlo o Omara Mateena, 29 ročného obyvateľa Floridy a štátneho príslušníka USA. Udalosť je možné sledovať na Facebooku a Twitteri s hashtagom #PrayforOrlando.

Facebook použil svoju funkciu Safety Check aj minulý rok pri útoku teroristov v Paríži a tiež pri udalosti v Bejrúte, kedy bomba zabila 43 ľudí.

Zdroj: VB

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.