Funkciu sprístupňuje postupne.

Facebook sa v súvislosti s pandémiou koronavírusu rozhodol sprístupniť novú funkciu. Takzvaný Tichý režim (Quiet Mode) má obmedziť vyrušovanie mobilnou aplikáciou vypnutím takmer všetkých notifikácií.

Sociálna sieť tvrdí, že táto funkcia má pomôcť rodinám, aby spolu viac komunikovali a nenechali sa pri tom rušiť pípaním mobilného telefónu, ktorý upozorňuje na udalosti na Facebooku. Nová funkcia je dostupná pre Android a iOS, Facebook ju sprístupňuje postupne. Možnože ju už máte k dispozícii, možno sa vám v ponuke objaví počas najbližších dní.

Tichý režim je možné aktivovať cez pravý bočný panel – Nastavenia a súkromie – Váš čas strávený na Facebooku. V rámci tejto obrazovky je k dispozícii možnosť aktivovať Tichý režim, prípadne sa objaví v blízkej budúcnosti. Facebook vás na zapnutý Tichý režim upozorní pri spustení aplikácie a obmedzí takmer všetky notifikácie s výnimkou tých, ktoré súvisia so zabezpečením vášho účtu a pravidlami ochrany súkromia.

Pokiaľ nemáte Tichý režim k dispozícii a chcete si vypnúť notifikácie, môžete tak spraviť cez obrazovku Váš čas strávený na Facebooku – Zmeniť nastavenia upozornení alebo cez systémové nastavenia notifikácií v systéme Android aj iOS.

Zdroj: Facebook

Prečítajte si aj:

Facebook Messenger: Stiahnite si novú aplikáciu pre Windows a macOS

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit