Nasadzuje nový súbor nástrojov.

Spoločnosť informovala, že urobila ďalší krok v snahe zabrániť šíreniu dezinformácií. Meta spustila pre správcov skupín novú sadu nástrojov, ktorá im pomôže odhaliť nepravdivé informácie. Okrem toho sa zníži aj vyťaženie správcov skupín, čo im umožní pracovať oveľa efektívnejšie. 

Prvou a pravdepodobne najdôležitejšou novinkou je možnosť automatického odmietnutia príspevkov s nepravdivým obsahom. Tento nástroj sa nachádza v aplikácii Admin Assist. Novinkou je aj funkcia „stlmenie„. Tá bola vylepšená a premenovaná na „pozastavenie„, takže administrátori teraz môžu členom skupín dočasne pozastaviť ich aktivitu, nielen ju stlmiť.

Správa skupín bude pre administrátorov teraz oveľa jednoduchšie aj vďaka funkcii, ktorá im umožňuje automaticky schvaľovať alebo zamietnuť žiadosti členov. To sa bude samozrejme diať na základe predom definovaných kritérií. Okrem toho bol upravený aj dizajn administrátorskej domovskej stránky na počítačoch aj smartfónoch.

Meta takisto pridala aj podporu pre QR kódy, čo administrátorom umožní rýchlejšie spravovať a propagovať skupiny, ktoré spravujú. V konečnom dôsledku QR kód urýchli aj registráciu žiadateľov o účasť v skupine. Okrem toho sa pridáva aj nová možnosť pre administrátorov, ktorí budú môcť prostredníctvom mailu rozposielať pozvánky na účasť v skupine.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.