Výhodou je napr. nižšia dátová prevádzka.

Facebook oznámil, že budúci rok uvedie novú funkciu s názvom Live Audio. Tá bude fungovať rovnako ako živé vysielanie videa s názvom Live Video, avšak zameria sa iba na streamovanie zvuku.

Podľa sociálnej siete ocenia novú funkciu tvorcovia obsahu, ktorí dostanú nový nástroj na komunikáciu a prezentáciu pred používateľmi. Výhodou audia je, že má nižšiu dátovú spotrebu ako video, takže sa bude dať táto funkcia použiť aj v miestach, kde je pokrytie pomalším mobilným internetom. Ďalšou výhodou je fakt, že pri počúvaní zvuku môže používateľ vykonávať aj iné činnosti – nemusí sledovať displej ako v prípade videa.

Live Audio ponúkne rovnaké možnosti reagovania ako Live Video. Používatelia môžu komentovať stream, zdieľať smajlíkov, reakcie atď. V prípade Android aplikácie je dokonca možné počúvať vysielanie aj po uzamknutí telefónu alebo po opustení aplikácie Facebooku. iOS verzia to zatiaľ nepodporuje.

Nová funkcia je v štádiu testovania, Facebook ju sprístupní počas budúceho roka. Je pravdepodobné, že časom bude dostupná pre všetkých používateľov.

Zdroj: Mashable

Prečítajte si aj:

Facebook spustil funkciu Live pre každého, chystá niekoľko zmien

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit