Postupne sa bude aktivovať na všetkých profiloch.

Mark Zuckerberg prostredníctvom svojho Facebook profilu oznámil, že funkcia Facebook Live sa dostala do finálneho štádia spustenia – odteraz je dostupná pre všetkých používateľov a FB stránky.

Vďaka funkcii Facebook Live môžete naživo vysielať dianie okolo seba. Stačí mať poruke smartfón s aplikáciou Facebook a pripojenie do internetu. Túto funkciu v minulosti využil napr. slovenský prezident alebo známe osobnosti ako nový spôsob interakcie so svojimi fanúšikmi.

Facebook aktuálne pracuje aj na tom, aby používateľom uľahčil hľadanie zaujímavých Live videí. Predsa len, ak nemáte Facebook stránku alebo profil s množstvom sledujúcich / priateľov, vaše živé videá budú mať nízku sledovanosť, lebo o nich nebude nikto vedieť. Sociálna sieť však považuje novú funkciu za dôležitú a bude sa ju snažiť propagovať rôznymi spôsobmi. Okrem iného upraví dizajn rozhrania mobilnej aplikácie. V prípade iOS verzie posunie tlačidlo Messenger do ľavého horného rohu a na jeho pozíciu (toto tlačidlo je aktuálne v strede spodnej časti) vloží odkaz na Live video. Aktuálne totiž môžete živé vysielanie aktivovať iba prostredníctvom pridávania nového statusu.

Facebook Live sa postupne aktivuje na všetkých profiloch. Aby ste funkciu mohli využívať, potrebujete mobilné zariadenie so systémom iOS alebo Android. V našom prípade môžeme funkciu používať prostredníctvom iOS aplikácie, Android nám ju zatiaľ neponúka.

Live video spustíte pomocou novej ikonky, na obrázku sme ju farebne zvýraznili. Zatiaľ nám ju ponúka iba iOS aplikácia

Live video spustíte pomocou novej ikonky, na obrázku sme ju farebne zvýraznili. Zatiaľ nám ju ponúka iba iOS aplikácia

Prečítajte si aj:

Facebook rozširuje živé vysielanie. Čoskoro ho dostanú novinári a všetky overené FB stránky

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit