Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Facebook vyhlásil, že aktualizuje Komunitnú pomoc ako centrálny zdroj informácií na tejto sociálnej sieti.

Tu môžu Ukrajinci a iní ľudia v regióne nájsť spoľahlivé informácie od UNHCR – Agentúry OSN určenej pre utečencov, Medzinárodnej organizácie pre migráciu a miestnych spolkov Červeného kríža. Zahŕňa informácie o tom, kde vyhľadať lekársku starostlivosť, ako zostať v bezpečí a ako získať pomoc – ako na Ukrajine, tak aj po príchode do susedných krajín.

Poskytuje tiež prístup k informačnej linke ukrajinských štátnych záchranných služieb na WhatsApp, ktorá poskytuje ľuďom dôležité informácie, vrátane postupov pri reakcii na núdzové situácie. Odkaz na Komunitnú pomoc bude Meta zobrazovať v hornej časti feedu na ukrajinskom Facebooku a Instagrame, ako aj v hornej časti výsledkov relevantných vyhľadávaní na Facebooku. Meta ju sprístupňuje na Ukrajine, v Poľsku, Rumunsku, na Slovensku, v Maďarsku a Moldavsku a bude sa zobrazovať v ukrajinčine, ruštine alebo angličtine.

Finančné zbierky pre neziskové organizácie

Od 23. februára ľudia na Facebooku a Instagrame vyzbierali viac ako 30 miliónov dolárov pre neziskové organizácie poskytujúce humanitárnu pomoc na Ukrajine. Ide o štedrosť viac ako 750 000 darcov, ktorí pomôžu viac ako 1 500 neziskovým organizáciám. Dary pomôžu pri poskytovaní urgentnej zdravotnej starostlivosti ľuďom po celej Ukrajine a aj utečencom v susedných krajinách.

Značky: