K vášmu Facebook profilu si budete môcť pridať ďalšie štyri, dokonca s odlišnými menami

Sociálna sieť Facebook patrí medzi najvyužívanejšie siete na viacerých trhoch. Jej výhodou je najmä to, že ju využíva veľké množstvo používateľov, takže sa môžeme vďaka nej spojiť takmer s kýmkoľvek. Sociálnu sieť od spoločnosti Meta možno využívať na viaceré účely a niektorí si ju spájajú napríklad so svojou kreatívnou tvorbou či prácou. Až doteraz, ak sme chceli svoj Facebook využívať na rôzne účely, museli sme si vytvoriť niekoľko profilov. To sa ale zmení.

Facebook totiž oznámil, že v rámci jedného účtu na sieti budeme môcť vlastniť až 5 rôznych profilov. Tieto profily sa pritom budú deliť na hlavný a dodatočné, no nebude to len také jednoduché. Sociálna sieť si určila aj ďalšie podmienky.

Jeden účet, päť profilov

Využívanie sociálnej siete Facebook bude jednoduchšie. Po umožnení využívania viacerých profilov sa totiž pravdepodobne zníži počet samostatných účtov a uľahčí sa používateľom zdieľať svoje príspevky nielen v rámci dodatočných stránok, ale aj prostredníctvom pridružených profilov. A ako to bude vlastne fungovať?

Facebook dodatočné profilyZdroj: Facebook

V rámci Facebooku si zvolíte svoj hlavný profil, ktorý by mal využívať vaše bežné meno a priezvisko. Ďalšie profily, ktoré môžu byť až štyri, pritom vôbec nemusia využiť ani vaše meno, ani vaše priezvisko. V konečnom dôsledku si teda budete môcť vytvoriť profil s umeleckým menom, menom napríklad vášho projektu, ale aj s falošným menom.

Facebook sa môže stať centrom falošných profilov

Zatiaľ nie je známe, či Facebook bude nejakým spôsobom pridružené profily označovať. Ak by však pôsobili ako bežné profily, ktoré sa na sieti nachádzajú aj dnes, mohli by sa rozšíriť falošné profily s cudzou identitou. Už teraz komplikované rozoznávanie pravdivých informácií a dezinformácií či hoaxov by sa v rámci sociálnej siete skomplikovalo ešte viac.

Facebook však uvádza, že zo začiatku nebudú mať pridružené profily k dispozícii všetky služby. Možnosti ako zoznamka od Facebooku, Marketplace, Professional Mode alebo platby nebudú možnosťou práve pre pridružené profily.

Zdroj: Facebook

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.