Teraz je najlepší čas oprášiť Fallout 4.

TV seriál na motívy legendárnej hry Fallout je konečne tu a prvé reakcie sú pozitívne až nadšené. Po The Last of Us si tak hráči, ale aj nehráči, môžu vychutnať ďalší špičkovo spracovaný seriál podľa videohry.

Seriál Fallout nájdete v ponuke služby Amazon Prime Video a pokiaľ ste si ju v minulosti nepredplatili, resp. ste ju dávnejšie nepoužívali, môžete získať 7-dňové bezplatné členstvo. To by vám malo bohato postačovať na to, aby ste si pozreli 8 epizód prvej série.

Fallout aktuálne pozeráme aj my v redakcii a na seriáli oceňujeme výborné zachytenie a spracovanie postapokalyptického sveta a jeho jednotlivých častí – či už ide o vykreslenie ľudí, ktorí sa pred atómovým prachom skryli v protiatómových krytoch, organizácie Brotherhood of Steel alebo celkovej nehostinnosti a špecifickosti sveta, ktorý totálne zmenila atómová vojna.

Seriál je verný videohernej predlohe (tej od Bethesda Softworks) vo viacerých detailoch, ktoré ocenia najmä hráči. Zároveň je však spracovaný tak, aby základnú zápletku pochopili aj diváci, ktorí zatiaľ Fallout nehrali.

Veľká aktualizácia pre Fallout 4

Nech už patríte do ktorejkoľvek skupiny, ak by ste po pozretí seriálu dostali chuť na samotnú videohru, Bethesda Softworks oznámila veľkú aktualizáciu pre Fallout 4. Tá bude dostupná zadarmo a sprístupní Fallout 4 v natívnej verzii pre konzoly PlayStation 5 a Xbox Series X a S.

Nečakajte kompletný next-gen remaster, avšak aktualizácia sprístupní nové nastavenia režimu výkonu a kvality a prinesie aj zlepšenia stability a ďalšie opravy. Zlepšenia stability a opravy budú tiež dostupné pre hráčov na konzolách PlayStation 4 a Xbox One.

Aktualizácia bude dostupná aj pre PC hráčov, ktorí sa môžu tešiť na podporu nových rozlíšení pre ultraširokouhlé monitory a ďalšie zlepšenia. Samozrejmosťou budú zlepšenia stability a opravy. Aktualizácie pre jednotlivé platformy by mali byť dostupné od 25. apríla 2024.

Ak by ste nemali herný počítač, resp. dostatočne výkonný počítač, alebo hernú konzolu, Fallout 4 si môžete najnovšie zahrať aj cez službu NVIDIA GeForce NOW, ktorá umožňuje hrať hry na televíznej obrazovke, počítačoch a notebookoch s nízkym výkonom a rovnako aj na smartfónoch a tabletoch.

Zdroj: Amazon Prime Video, Bethesda Softworks

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit