Prvá sezóna bude obsahovať 10 turnajov.

V posledných rokoch sa objavil nový herný žáner – takzvané farmárske simulátory vám umožnia jazdiť na virtuálnom traktore a starať sa o svoju virtuálnu farmu. Pre niektorých hráčov ide o skvelý relax, ostatných však môže odradiť pomalý spád hry. Farmárske simulátory sa snažia dosahovať vysoký stupeň realizmu a hoci herný čas beží rýchlejšie, nie každého baví polhodinové oranie s ťažkopádnym traktorom.

Bez ohľadu na to, vývojárom farmárskych simulátorov sa očividne darí. Hráči si môžu dokonca kúpiť aj špecializované herné príslušenstvo, volant pre traktor. A jeden z výrobcov týchto hier, spoločnosť Giants Software, sa teraz rozhodol zvýšiť atraktivitu svojich hier vytvorením ligy, v ktorej budú hráči súťažiť o skutočné peniaze. Z hry Farming Simulator sa tak stane plnohodnotný elektronický šport, pričom hráči budú súťažiť o viac ako 250-tisíc eur. Prvá sezóna bude pozostávať z 10 turnajov a víťaz získa takmer 100-tisíc eur.

Aby bolo súťaženie v hraní farmárskeho simulátora atraktívnejšie, jednotlivé turnaje sa uskutočnia na dôležitých herných podujatiach, ako je Gamescom či Paris Games Week. Virtuálnym farmárom teda držíme palce a sami sme zvedaví, koľko sezón budú profesionálni virtuálni farmári medzi sebou súťažiť.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Recenzia Logitech G Saitek FARM Simulator: Volant pre hráčov

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit