Toto je herné príslušenstvo pre úplných nadšencov. Na trhu dnes nájdete bežné herné ovládače, letecké joysticky aj volanty. V minulosti si svoju chvíľu slávy užili gitarové ovládače či DJ pulty na mixovanie pesničiek v hrách. A teraz prichádza výbava pre každého skutočného fanúšika farmárskych hier. Logitech G Saitek FARM Simulator je totiž herný ovládač, vďaka ktorému sa budete cítiť ako v skutočnom traktore.

Balenie pozostáva z celkovo troch častí. Základom je volant, ktorý je otočný až o 900°, obsahuje ovládacie tlačidlá a takisto aj tlačidlo na trúbenie. Nechýba ani guľa, ktorá uľahčuje otáčanie volantu jednou rukou. Ovládacie prvky na volante sú pomerne bohaté, dvojicu analógových páčok dopĺňa smerový kríž, 4 tlačidlá a 2 zadné tlačidlá.

K volantu je možné pripojiť pedále, ktoré umožňujú stlačenie o 20°. Pedále sú dva a k volantu sa pripoja pomocou vlastného kábla. Kombináciu volant + pedále pripojíte k počítaču pomocou jedného USB kábla.

Samostatnou kapitolou je ovládací panel s riadiacou pákou. Ten obsahuje 25 programovateľných tlačidiel a ďalšie ovládacie prvky. Práve týmto panelom sa Logitech G Saitek FARM Simulator odlišuje od existujúcich herných volantov.

Príslušenstvo Logitech G Saitek FARM Simulator je určené najmä hráčom farmárskych simulátorov, ako je Farming Simulator 17 alebo Farming Simulator 15. Funguje však aj s ďalšími hrami, vrátane Euro Truck Simulator 2, American Truck Simulator, Train Simulator či Elite Dangerous.

Celkové vyhotovenie ovládačov je kvalitné. Volant a ovládací panel je možné pripevniť k stolu pomocou zabudovaného držiaka. Pedále obsahujú na spodnej strane protišmykové plochy.

thumbs-up-icon

Výhody

  • unikátny zážitok z hrania
  • množstvo ovládacích prvkov
  • kvalitný volant

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • vyžaduje veľa miesta na stole

Cena: 199 EUR

Zapožičal: Logitech

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit