Aplikácia pre smartfón, ktorú naučíte zobrazovať len pre vás zaujímavý spravodajský obsah.

Google Play obchode sa objavila nová aplikácia, ktorá poskytuje odlišný koncept pri čítaní denného spravodajstva. Nezobrazuje totiž len témy podľa toho, ktoré internetové noviny a časopisy odoberáte. Aplikácia postupne vyhodnocuje, aké články vás zaujímajú a ktoré naopak nie.

feedpresso2

Aplikácia podporuje množstvo známych spravodajských serverov na Slovensku a ich obsah triedi podľa témy. Nechýba ani náš web touchIT.sk.

Okrem toho, že má odlišnú formu správy obsahu, páčil osa nám jej rozhranie. Prehľad článkov je vytvorený pod sebou so zobrazením titulného obrázku k článku. Priamo z toho zoznamu môžete články zdieľať alebo pridávať do záložiek. Vtedy zostupnú uložené na neskoršie prečítanie. Off-line režim zatiaľ nefunguje, ale ako vytvorenie záložiek je to užitočné. Vytvoríte si tak zoznam článkov, ktoré v danej chvíli nechcete čítať, ale zaujímajú vás.

feedpresso1

Pri každom z článkov sa zobrazuje na grafickej stupnici osobné skóre relevancie. Aby si aplikácia tieto preferencie pamätala, odporúčame sa prihlásiť pod účtom Google lebo Facebook. Potom si ju môžete nainštalovať aj na druhom telefóne alebo na tablete so zapamätaním preferencií.

Zaujímavé články označíte tak, že potiahnete náhľad témy doprava. Tým ju síce z prehľadu stratíte ale aplikácii dáte signál, že toto vás zaujíma. Potiahnutím v tomto smere sa celý blok označí zelenou farbou. Pre nezaujímavé témy potiahnete doľava a blok sa označí červenou farbou. Netreba sa obávať, že by zmizli všetky články o smartfónoch. Index, ktorý bude ukazovať skóre pre jednotlivé typy článkov sa bude upravovať postupne. Znamená to napríklad aj to, že postupne môžete eliminovať zobrazovanie športových správ, no nestane sa tak po desiatich alebo dvadsiatich „potiahnutí doľava“ pre práve zobrazené články.

feedpresso3

V rámci tém si môžete vyberať aj médiá, ktoré budú zahrnuté do výberu. Takže ak chcete upraviť obsah v rámci témy Technológie, môžete si vybrať spomedzi takto zameraných serverov. Nevýhodou ale je, že ich nedokáže pridať späť, kým sa neodhlásite z aplikácie zo svojho účtu. Toto je funkcia, ktorú sme ale nepotrebovali. Sme radi, ak vidíme kompletný prehľad správ a aplikáciu postupne učíme, ktoré nám má zobrazovať prioritne.

Verdikt touchIT.sk

Feedpresso je aplikácia pre každého, kto rád čítava spravodajské weby. Je skutočne pohodlná a podstatne lepšia ako prechádzanie webov prostredníctvom prehliadača v smartfóne. Túto aplikáciu jednoznačne odporúčame a hodnotíme ju ako jednu z tých, ktoré „musíte mať“.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.