Zobrať si so sebou televíziu, knižnicu filmov, obľúbené aplikácie je dnes ďaleko jednoduchšie ako v minulosti. Testovali sme AndroidTV zariadenia od firmy Homatics.

Na Slovensku sú v predaji dve zariadenia: Homatics Box Q a Homatics Dongle Q. Ide o zariadenia, ktoré pripojíte na internet, spojíte s akýmkoľvek monitorom alebo displejom s pripojením pomocou HDMI portu a zábava začína.

Ovládať sa dajú jednoducho pomocou diaľkového ovládača, ktorý sa dá navyše prepojiť aj s ovládaním pripojeného zobrazovacieho zariadenia. Veľmi príjemná je cena týchto zariadení – Box stojí 79,90 eur a Dongle je za 69,90 eur. Z toho aj vyplýva, že Box Q je vybavený viac. Má napr. okrem Wi-Fi pripojenia aj možnosť Ethernetu, multimediálne súbory môžete prehrávať aj z microSD karty alebo externého disku. Súčasťou dodávky je aj HDMI kábel a využiť môžete aj optický výstup zvuku. Dongle Q má podobu HDMI kľúču a na internet sa dá pripojiť len pomocou Wi-Fi siete. Jeho určenie je využívať on-line zdroje cez operačný systém AndroidTV. Ide napr. o sledovanie videí cez aplikácie ako sú YouTube, Netflix, HBO Go, Magio GO alebo Skylink TV.

Viac o týchto zariadeniach nájdete aj v našom redakčnom videu.

Redakčný test Homatics Box Q a Hometics Dongle Q

Tiež je ešte možnosť využiť Bluetooth pripojenie a tieto zariadenia spojiť napr. s hernou konzolou alebo Bluetooth slúchadlami. Obe Homatics zariadenia sa napájajú dodaným externým zdrojom. Do testu nám ich zapožičala spoločnosť AB-COM.

Zdroj: vlastné

Viac o týchto zariadeniach

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.