Nová mobilná hra vychádza zo sveta pôvodnej konzolovej hry z roku 1997.

Japonská RPG sága Final Fantasy patrí medzi najstaršie herné série. Veď jej prvá časť bola vydaná už v roku 1987 a zatiaľ posledná, Final Fantasy XVI by mala vyjsť zhruba teraz, respektívne už o pár dní – 22. júna 2023.

V 37-ročnej histórii značky je za jeden z najlepších titulov (pre mnohých úplne najlepší) považovaný siedmy diel, teda Final Fantasy VII z roku 1997, ktorý bol v tom čase exkluzitivou pre prvú generáciu konzoly PlayStation. Šlo o epické dielo, na ktorého plné odohranie ste potrebovali desiatky hodín času.

Od tých čias sme sa dočkali portov na PC, Android aj iOS, pričom na všetkých platformách nájdeme aj ďalšie hry z tejto série. Treba dodať, že ide o celkom drahé tituly a napríklad spomínaná Final Fantasy VII stojí na Androide 17,99 eura. Väčšina z nich ale zvykne byť v 50-percentnej zľave, takže sa oplatí na ňu počkať.

Najnovšia mobilná hra čerpá práve zo sveta Final Fantasy VII a jej podtitul je Ever Crisis. Ako informuje portál Eurogamer.net, ide o remake pôvodnej hry pre mobilné platformy, ktorý bol ohlásený už pred niekoľkými rokmi, ale stále nebol vydaný. Teraz je však už k dispozícii na predregistráciu a fanúšikovia sa môžu prihlásiť do uzavretého beta testu na systéme Android od 8. do 29. júna.

Nejde však len o púhy remake. Obsahuje tiež nové modely postáv a efektnejšie súboje, ako aj prepracovanú vizuálnu podobu Final Fantasy VII. Navyše, s dodatočným príbehom. V traileri sa pritom spomína, že „stále nepoznáme Sephirotha“ čo môže naznačovať, že sa dozvieme čosi viac o tejto hlavnej negatívnej postave hry.

Ďalší obsah bude zahŕňať denné a príbehové úlohy, dungeony a iné možnosti. Na konečnú podobu si však ešte musíme nejaký čas počkať.

Zdroj: Eurogamer.net

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.