Prehliadač prináša viac noviniek, ako len šesť farebných tém.

Je to ale hlavná vec a nové farby sú prvá vec, ktorá vás privíta pri prvom spustení novej verzie. Firefox 94 je možné ešte viac personalizovať a oddeliť tak výraznejšie od iných prehliadačov. Typicky napríklad tých, čo tiež bežia na rovnakom jadre a majú výraznú podobnosť s Firefoxom. To vo svete prehliadačov na jadre Chromium poznáme všetci a tak na pohľad nemusíte ihneď rozoznať Chrome od Edge. Zmenu si všimnete, až keď nemáte uložené niektoré záložky, heslá alebo stránky odrazu pýtajú cookies. Zmeny novej verzie uvádza aj Mozilla na svojej stránke.

Okrem toho stojí za pozornosť ďalšia vlastnosť a tou je manuálne uvoľnenie kariet príkazom about:unloads. Zobrazí sa tabuľka, ktorá bude obsahovať názvy kariet, ich prioritu a obsadenosť pamäte. Firefox má v nastaveniach možnosti, ako to bude manažovať automaticky, avšak takto sa to dá urobiť ručne. Bude to skôr pre pokročilých používateľov. V praxi nemáte potrebu to robiť ručne.

Ďalšiu zmenu si všimnete pri používaní vo Windows 11. Od tejto verzie obsahuje prehliadač kompatibilitu s tzv. Snap Layouts. Ide o rozvrhnutie zostáv usporiadania okien, ktoré pribudli práve v novej verzii operačného systému.

Zdroj: Mozilla

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.