Mozilla vyrobila super lacný telefón so systémom Firefox OS. Koncept však neuspel.

Nízka cena je obvykle silným lákadlom, ako upútať používateľov. Smartfón „za dvacku“ však nesplnil očakávania a Mozilla otvorene priznáva, že mení stratégiu.

Spoločnosť chce namiesto cenovo atraktívneho zariadenia vyrobiť smartfón, ktorý ponúkne lepší používateľský zážitok. Výrobca nedefinuje, ako to chce dosiahnuť, ale predpokladáme, že ďalšie modely ponúknu väčší displej, lepšie rozlíšenie a výkonnejšie komponenty. Predsa len, pri používaní telefónu s cenovkou 22 EUR sa musia kompromisy prejaviť v každom smere. Hoci sa telefón na našom území nepredáva, názory používateľov, ktorí mali možnosť telefón vyskúšať, neboli pozitívne.

Dodajme, že telefón od spoločnosti Mozilla využíva operačný systém Firefox OS. Výrobca chce svoju platformu zatraktívniť aj zabudovaním podpory Android aplikácií. Firefox OS však nebude podporovať automaticky všetky „konkurenčné“ aplikácie, ale iba pár základných.

Zdroj: The Verge

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit