Históriu firmy začali písať traja nadšení kamaráti a študenti, ktorých nadchla práca s webovými a digitálnymi technológiami.

Po dvadsiatich rokoch úspešnej cesty Aston ITM energicky kráča ďalej, plný nových vízií, ako veci robiť ešte lepšie.

Aston ITM je spoločnosť, ktorá navrhuje inovatívne softvérové riešenia s tým, že tieto klientom prinesú merateľný úspech. Merateľný napríklad počtom predaných produktov, počtom transakcií z digitálnych kanálov. Na to, aby takéto úspešné projekty mohli vzniknúť, sú potrební ľudia, ktorých práca baví a majú chuť hľadať riešenia. V Astone to tak naozaj je.

Už pri vstupe do firmy je cítiť príjemnú atmosféru, usmievavých a dobre naladených ľudí. Je to dané nielen priestormi firmy, ktoré sú koncipované tak, aby podporovali tvorivosť zamestnancov a umožňovali im okrem práce aj relax, ale najmä vďaka otvorenému riadeniu, na ktorom Aston stavia. Základné hodnoty firmy, ktorými sú otvorenosť, flexibilita, zodpovednosť a jednoduchosť sa tu pretavujú do každého aspektu, návrhu, projektu a do fungovania firmy ako takej.

Zamestnanci sú v tímoch, pričom každý člen tímu je rovnako dôležitý a v jednotlivých projektoch robí vlastné rozhodnutia. Kreativitu a účinný time-management tímov tiež podporujú aj vizuálne riešenia v podobe tabúľ. Tie odzrkadľujú reálny stav projektov, na ktorých tímy aktuálne pracujú. Na prvý pohľad je tak vidno, kde treba zamakať a kto má akú úlohu na starosti.

Aston má ambíciu, aby sa klienti stali členmi tímu a rovnocenne komunikovali s celým tímom. To vedie k oveľa lepšej identifikácii potrieb klienta a nájdeniu najlepšieho riešenia, ktoré reálne pomôže. Klientom z korporátneho prostredia sa páči najmä pocit pohody a rodinnej atmosféry, ktorý je v Astone cítiť naozaj na každom kroku. Všetci sú tu jednoducho v pohode ☺

Zamestnanci Astonu sa nestretávajú len v práci, ale napríklad každý pondelok hrávajú spoločne futbal, chodia na spoločné dovolenky do Chorvátska, na ochutnávku rôznych špecialít, organizujú si vlastné hackathony, na ktorých cez víkend dlho do noci kódujú aby sa samy naučili niečo nové. Aston sa snaží neustále vylepšovať komfort vo firme. Stav jednotlivých projektov sa nerieši iba na serióznych poradách, ale tiež na spoločných firemných raňajkách, kde si tímy odovzdajú informácie a majú prehľad o tom, kto na čom aktuálne pracuje. Aston podporuje aj interné startup-y pričom ide nielen o slovné povzbudenie, ale aj finančné a materiálne.

Funguje tu dokonalý ekosystém. Súčasťou Astonu sú totiž aj ďalšie firmy, ktoré dopĺňajú jeho portfólio. Takéto pracovné prostredie je ideálne na vznik nových myšlienok a ideí. V Astone to naozaj funguje a výsledky ako i spätná väzba od klientov sú jasným príkladom toho, že je to správna cesta.

Oslava 20. výročia v nových priestoroch v Reding Tower 2

TRAJA SPOLOČNÍCI MARIÁN MAYER, TARAS BAČA A JAROSLAV RYBÁK (ZĽAVA DOPRAVA) V KRÁTKEJ PREZENTÁCII VTIPNE ZOSUMARIZOVALI HISTÓRIU VÝVOJA SPOLOČNOSTI ASTON ITM.

HOSTIA NA OSLAVE OBDIVOVALI NOVÉ PRIESTORY A KRÁSNY VÝHĽAD NA SKORO CELÚ BRATISLAVU.

 

NAJVIAC POZORNOSTI VŠAK PÚTAL NOVÝ BAR, KTORÝ BOL DOKONČENÝ IBA NIEKOĽKO HODÍN PRED ZAČIATKOM OSLAVY. SÚČASŤOU BARU JE AJ PÍPA NA ČAPOVANÉ PIVO, KTORÚ OCENIL NEJEDEN HOSŤ.

NA OSLAVE NEMOHLA CHÝBAŤ ANI TORTA. NA JEJ ROZKROJENÍ SA PODIEĽALI VŠETCI TRAJA SPOLOČNÍCI. TORTA, AKO AJ VŠETKY ZÁKUSKY NA OSLAVE BOLI DOMÁCE A ICH VÝROBE SA VENOVALI VIACERÍ ZAMESTNANCI.

Trocha z histórie Aston ITM:

1997

ZIMA 1997, DETSKÁ IZBA JEDNÉHO ZO ZAKLADATEĽOV

Doba kamenná. Prvou kanceláriou Aston ITM je detská izba Slava Rybáka. Plyšový tiger na jedenástej hodine neslúži k pokojnejšiemu priebehu zaspávania, je trofejou zo súťaže v podnikateľskom trenažéri. Uverili sme, že by to mohlo ísť aj naozaj a rozbiehame medzinárodnú spoluprácu pri vykupovaní mobilných telefónov z Británie od nášho indického dodávateľa a predávame ich na Slovensku.

2011

12. 2. 2011, STUHLECK

Snehové vločky nám romanticky dopadajú do vlasov (na prilby) a my sa chystáme užiť si našu prvú firemnú lyžovačku.

2012

10. 11. 2012, KOLIBA

Milujúci otcovia a lietajúce deti. Tieto fotky sú publikované prvýkrát po nevyhnutnej premlčacej lehote na ochranu práv detí na naozajstnú zábavu.

2013

1. 7. 2013, CHORVÁTSKO

Títo štyria nevinne vyzerajúci dovolenkári ešte nevedia, čo činia. Práve zakladajú tradíciu letných výjazdov do Chorvátska, ktorá sa úspešne vymkne spod kontroly a počet účastníkov sa bude každoročne nabaľovať ako snehová guľa.

2014

17. 11. 2014, TOMÁŠIKOVA 31

Láska k premýšľaniu má rôzne podoby, u nás sa vyskytuje deviácia v podobe organizovanej potreby dokazovať kolegom, kto má väčší mozgový potenciál.

28. 7. 2014, CHORVÁTSKO

Dvojnásobný počet účastníkov. Naše postavy zvyknuté na hrejivý pobyt na kancelárskej stoličke a tváre vyblednuté v žiari monitorov ostro kontrastujú s ostatnými dovolenkármi.

2015

18. 12. 2015, CAFÉ SCHERZ, PALISÁDY

Keď si raz prsty zvyknú na klávesnicu, zahrajú už na hocičom, kolegom sa zhodou okolností priplietla do ruky gitara a klarinet.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky: