Dávnejšia akvizícia naberá postupné kontúry. Oplatí sa kupovať zariadenia tejto značky?

Odpoveď na túto otázku bude viac veštenie a zohľadnenie toho, že Google prišiel s vlastnými hodinkami na tento produktový segment. Pixel Watch sú tak prvé hodinky od Googlu.

Aktuálne sa na stránke Fitbit nedá prihlásiť do účtu, možno to niekomu z vás funguje. V našom prípade to nešlo ani po opakovaných pokusoch. Od roku 2023 budete na prihlásenie do účtu k vašim zariadeniam potrebovať účet od Googlu.

Podľa informácií dostupných na webe 9TO5Google sa ešte dá prihlásiť s presmerovaním cez prihlasovanie Google, po novom roku však táto možnosť zmizne. Prihlasovanie cez Facebook tu nejaký čas bolo, firma od toho ale upustila a tak tento spôsob nie je možný.

Zdroj: 9TO5Google

Firma chce v blízkej budúcnosti zlúčiť pôvodné účty a účty Google pod jednu strechu, nemali by tak vznikať duplicity. Tým, že Fitbit už patrí pod Google je to logický krok. Ťažiť z toho môžu aj používatelia jednoduchším spôsobom prihlásenia, najmä pri používaní aplikácií pre Android alebo iOS. Prihlasovanie s pôvodnými účtami bude možné až do roku 2025, budú to však účty pridané na prihlasovanie cez Google služby.

Preto je dôležité, aby ste poznali svoje údaje. Inak bude možné preniesť údaje pod Google. Toto v praxi nebude problém. Ak ich neviete, tak v prihlasovacom procese si necháte poslať reset hesla a zadáte nové. Mnoho používateľov na to nebude musieť myslieť, keďže heslo si pamätá prehliadač alebo systém Android, ak už sú v aplikácii prihlásení.

Nateraz sa nedá definovať, akým smerom sa firma uberie a či postupne preberie technológie Fitbitu pre vlastné účely, alebo udrží značku aj naďalej pri živote. Skôr sa prikláňame k preferovaniu vlastných hodiniek s názvom Pixel. Ak rozmýšľate o náramku, Fitbit Charge 5 je super vybavený náramok, aký nemá konkurenciu.

Avšak aj cena tomu odpovedá. Ceny sú rôzne, no v mnohých obchodoch ho nájdete za sumu 199 eur. Oproti tomu tu máte náramok Xiaomi Mi Band 7 za 49 eur. A v tejto cenovej hladine je to jasná voľba.

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.