Upravujte fotografie pokiaľ môžete.

Fotky Google je jednou z najpopulárnejších aplikácií pre Android. Bolo len otázkou času, kedy Google začne hľadať spôsoby, ako z bezplatného úložiska pre milióny fotografií urobiť stroj na zarábanie peňazí. 

Nová aktualizácia Fotiek 5.18 odhaľuje, že Google uvažuje o obmedzení určitých funkcií úprav. Tie by mali byť exkluzívne prístupné iba členom programu Google One. To znamená, že k určitým funkciám sa používateľ dostane iba po zaplatení členstva.

Na zmeny v aplikácii odkazujú výzvy ako „Získajte ďalšie funkcie na úpravy pomocou členstva Google One“ a „Odomknite túto funkciu a ďalšie pomocou členstva Google One.“ Podľa slov niektorých používateľov je možné na tieto obmedzenia naraziť už teraz.

Filtre ako Colour Pop sa testujú exkluzívne pre Google One

Momentálne nie je jasné, ktoré funkcie alebo filtre budú umiestnené za platobnou bránou. Verzia 5.18 Fotiek Google obsahuje aj zmienky o nových možnostiach spracovania fotografií vrátane dynamických, HDR a živých, ako aj nových filtrov, ktoré používateľom umožňujú upraviť vzhľad oblohy pomocou možností Afterglow, Airy, Ember, Luminous, Radiant a Stormy . 

Dúfame, že ak Google nakoniec rozšíri platené funkcie v širšom rozsahu, budú to skôr nové ako tie, ktoré boli predtým bezplatné.

Zdroj a titulná fotografia: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Android oslavuje 13. narodeniny

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.