Nový nástroj dopĺňa existujúce funkcie úprav.

Google Fotky sú najlepšou aplikáciou na zálohovanie a úpravu fotografií v systémoch iOS a Android. Google do nich iba prednedávnom pridal viaceré šikovné funkcie. Jedna z nich umožní vyhľadávať informácie v snímkach pomocou AI a používateľom umožní klásť otázky priamo službe Google Fotky, ktorá na základe snímok poskytne oveľa presnejšie výsledky a odpovede. Samotný názov novej funkcie vystihuje jej základný princíp fungovania, ktorý priamo vyzýva na používanie novinky Ask Photos, čiže spýtajte sa fotiek.

Aj napriek tomu, že Fotky Google, hlavne po veľkej aktualizácii, sa javia ako komplexný nástroj, tak v ich ponuke predsa len chýbala funkcia, ktorá mala byť už dávno v jej základnej výbave. Mishaal Rahman informoval, že Google do Fotiek aktuálne pridáva nástroj na horizontálne prevrátenie obrázkov, ktorý sa nachádza v sekcii Orezať v nástrojoch na úpravu. Funkcia je v súčasnosti k dispozícii iba pre vybraných používateľov.

Google túto funkciu pravdepodobne sprístupňuje na strane servera, čo znamená, že novinka nie je naviazaná na žiadnu konkrétnu verziu aplikácie. Google ju jednoducho zapne a sprístupní. Očakáva sa však, že funkcia prevrátenia obrázkov čoskoro bude dostupná pre všetkých používateľov aplikácie Fotky Google. 

V ponuke funkcií sa po jej sprístupnení zobrazí nové tlačidlo, ktoré umožňuje horizontálne prevrátenie obrázkov. Toto malé vylepšenie sa nachádza v sekcii Orezať v nástrojoch na úpravu v mobilnej aplikácii Fotky. Aj keď sa to zdá byť absurdné, tak Fotky Google skutočne funkciu prevrátenia fotografií až doteraz neobsahovali. V aplikácii Fotky je síce možné používať funkciu na otáčanie fotografií, ale tú je možné používať iba na otáčanie obrázkov o 90 stupňov proti smeru hodinových ručičiek. Na tento účel je taktiež vyhradené samostatné tlačidlo na otáčanie, ktoré sa nachádza v sekcii Orezať.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.