Novinka sprehľadní nastavenie aplikácie.

Existuje veľa funkciami nabitých aplikácií, avšak ich používanie je krkolomné. Aj kvôli tomu sa používatelia častokrát rozhodnú pre menej vybavené verzie, ktoré sa používajú intuitívnejšie a jednoduchšie. Počas rokov si to uvedomilo množstvo vývojárov a svoje aplikácie zjednodušili a odstránili z nich prebytočné funkcie.

Googlu sa v tejto oblasti síce darí celkom dobre, avšak pri svojich aplikáciách neustále dokazuje, že vie to aj lepšie. Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti je krása. Hoci nie vždy ide o jednoduchú úlohu, pretože vývojári musia okrem funkčnosti rozumieť aj tomu, ako vytvoriť používateľské rozhranie, ktoré používateľom uľahčí prácu.

Už v minulosti bolo používanie Fotiek Google pomerne neprehľadné, avšak rokmi sa to postupne zlepšilo. Zdá sa však, že Google nie je s výsledkom spokojný, pretože stále pracuje na čistejšom dizajne, ktorý by mal byť čoskoro dostupný pre všetkých. Aj keď tentokrát Google neprináša žiadne revolučné funkcie, tak zjednodušenie dizajnu aplikácie ocení veľké množstvo je používateľov.

Nastavenie Fotiek Google pred a po aktualizácii

Aktualizácia sa tentokrát zamerala na rozhranie nastavení, vďaka čomu jednotlivé položky ponuky vyzerajú menej neprehľadne a zároveň sú aj zrozumiteľnejšie. O novom rozhraní informoval používateľ Telegramu Cătălin a neskôr tieto zmeny potvrdil aj Mishaal Rahman. Namiesto toho, aby v novej verzii používateľov vítal dlhý zoznam nastavení sprevádzaný neprehľadnými popismi, tak nový vzhľad je koncentrovaný len do šiestich položiek najvyššej úrovne – Zálohovanie, Oznámenia, Predvoľby, Zdieľanie, Aplikácie a zariadenia a Súkromie.

Hoci predchádzajúci dizajn s dlhými popismi má za úlohu používateľov detailne informovať o jednotlivých funkciách, tak zároveň pôsobí neprehľadne. Keďže pripravované zmeny sú dostupné iba pre malý počet testerov, tak predpokladáme, že širšieho zavedenia novej verzie aplikácie Google Fotky sa dočkáme až v priebehu niekoľkých týždňov.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.