Najskôr boli aktualizované Mapy, teraz je rad na Fotkách.

Pripravovaný redizajn sme mohli prvýkrát vidieť v aplikácii Google Mapy a okrem novej ikony bol pozmenený aj prístup do ponuky aplikácie cez menu v ľavom hornom rohu. 

Google odstránil možnosť používať ponuku s tromi vodorovnými čiarami. Namiesto toho sa celá táto ponuka premiestnila napravo, takže do zoznamu nastavení sa vstupuje cez kruh s profilovou fotografiou. Ďalšou v poradí na získanie nového rozloženia je aplikácia Fotky.

Screenshoty zverejnené prostredníctvom portálu Android Police ukazujú, ako vyzerá novo aktualizované rozhranie. V aplikácii Fotky už nebude dostupné menu s horizontálnymi čiarami a karta „Albumy“ bude premenovaná na „Knižnica“.

Fotky Google

Naľavo staré rozloženie, napravo nové rozloženie aplikácie pre Android, Zdroj: Android Police

Okrem toho bude k dispozícii aj nová karta s názvom „Hľadať“, ktorá odstráni vyhľadávací panel v hornej časti. Nová karta Vyhľadávanie uľahčí výber kategórie fotografií, ako sú Selfie, Portréty alebo Panorámy.

Rovnako ako v aplikácii Mapy, ta aj tu bude veľa položiek presunutých na ikonu používateľa účtu v pravom hornom rohu. Zmena sa začala prejavovať postupne na strane servera, takže kvôli novému rozhraniu aplikácie ju nie je potrebné aktualizovať cez Obchod Play.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Google ruší svoju konferenciu kvôli riziku z koronavírusu

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.