Nový dizajn je teraz prehľadnejší a funkcie rovnako výkonné.

Aplikácia Fotky je z roka na rok výkonnejšia, pričom stále ide o najlepší editor fotografií, ktorý je dostupný pre viacero operačných systémov. Google síce pracuje na nových funkciách, avšak tie sú neraz dostupné iba pre predplatiteľov služby Google One. Pokým aplikácie pre systémy iOS a Android už prešli výraznými zmenami, tak Google sa nedávno zameral aj na tablety s operačným systémom Android a Chromebooky. 

Portál 9to5google teraz informuje, že Google sprístupnil novú verziu editora aj pre Fotky na webe. Dostupnosť je celoplošná, čo znamená, že ju môžete už teraz začať naplno používať, hoci táto ponuka sa prvýkrát objavila už pred takmer dvoma mesiacmi. Nástroje na úpravu fotografií sú teraz prehľadnejšie, pričom ponuka najskôr zobrazuje kartu Návrhy s možnosťami ako Vylepšiť, Teplé a Chladné. 

Fotky Google pre web majú nový editor fotografiíZdroj: 9to5google
Fotky Google pre web majú nový editor fotografií

Ak si však platíte službu Google One, budú pre vás dostupné ďalšie špeciálne funkcie ako napríklad Svetlo portrétu, Rozostrenie, Obloha, Farba a HDR. Je však potrebné podotknúť, že sada funkcií sa pri Návrhoch dynamicky mení na základe obsahu zobrazovaného na fotografii, čiže vyššie spomenuté možnosti nemusia byť vždy dostupné pre všetky fotografie. Napríklad, ak je na fotografii káva, tak určite nebude dostupná možnosť Portrét.

Ďalšou veľkou novinkou je možnosť nastavenia Pomeru strán pomocou orezania. Namiesto skoku do nástroja na orezávanie na celú obrazovku si teraz môžete vybrať z nasledujúcich možností: Vlastné, Pôvodné, Štvorec, 16:9 (9:16), 5:4 (4:5), 4:3 (3:4) a 3:2 (2:3). Ide o veľmi prehľadne zoradenú širokú ponuku nástrojov nielen na orezanie fotografií, čím pri ich úprave teraz ušetríte veľké množstvo času.

Fotky Google pre web majú odteraz rovnaké používateľské rozhranie v mobilných zariadeniach aj počítačoch.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.