Naznačuje to nový rozbor APK súboru.

Fotky Google sú najlepšou aplikáciou pre zálohovanie a úpravu fotografií pre systémy iOS a Android. Nielenže ponúkajú detailné nastavenie ukladania fotografií, ale ponúkajú aj množstvo nástrojov na ich úpravu. Portál AndroidAuthority teraz informuje, že nedávna analýza kódu aplikácie Fotky odhalila zaujímavé zmeny na obrazovke zdieľania, na ktorých Google pracuje. Súčasťou aplikácie sa má stať stránka v štýle informačného kanála s upozorneniami. V ňom bude možné napríklad označiť fotografie hodnotením “Páči sa mi”, ako aj pridávať komentáre k albumom spolu s ďalšími upozorneniami.

Aj keď je možné, že spomínaná obrazovka zdieľania sa nemusí v tejto forme dostať ku všetkým používateľom, je isté, že Google chystá niečo veľké. Ak by sme sa však na pripravovanú novinku pozreli z nadhľadu, tak Fotky Google sa po pridaní novej obrazovky v štýle informačného kanála skutočne premenia na mini sociálnu sieť, čo približuje aj toto video. Vo verzii aplikácie 6.85.0.637477501 sa okrem toho objavil aj nový nástroj na detailnejšiu správu úložného priestoru.

Google FotkyZdroj: AndroidPolice

Zdroj v súvislosti s novým informačným kanálom informuje o novej ikone pre upozornenia, ktorá by mohla nahradiť ikonu zdieľania nachádzajúcu sa naľavo od profilového obrázka. Klepnutím na ňu sa otvorí stránka „Aktivita zdieľania“. Táto stránka pripomína sociálnu sieť s možnosťou hodnotenia a pridávania komentárov priradených k vašim albumom. Budete dostávať aj upozornenie v prípade, keď niekto ďalší pridá fotografie do vášho albumu. Stane sa tak ale aj v prípade, keď vás niekto pridá do iného albumu spolu s človekom, ktorý tak spravil.

Pripravovaná zmena naznačuje, že Google chce používanie aplikácie Fotky ešte viac podporiť práve prepojením viacerých ľudí pri vytváraní albumov, hodnotení fotografií a pridávaní komentárov. Tento prerod aplikácie zameranej na zálohovanie a úpravu fotografií jej tak pridá ďalší rozmer, ktorý ju ešte viac zviditeľní.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.